Vossen in het bos bij de Radboud Universiteit
Vossen in het bos bij de Radboud Universiteit

Natuurgluren brengt verborgen natuur op de campus in beeld

Het is een drukte van jewelste op de Radboud campus! Familie Vos heeft de hele winter gewerkt aan een mooie burcht en brengt daar momenteel maar liefst vijf jonge vosjes groot. De egels op het terrein zijn allemaal weer uit hun winterslaap ontwaakt en scharrelen alweer naarstig rond op zoek naar wormen en ander lekkers – en veel vogels hebben hun onderkomen gezocht in een van de vele nestkastjes die daar in de afgelopen jaren zijn opgehangen.

Hoe we dat allemaal weten? Dit en nog veel meer onderdelen van de verborgen natuur op de campus van de Radboud Universiteit wordt in beeld gebracht tijdens een pilot van het project ‘Natuurgluren’. Er zijn in het kader van deze pilot meerdere wildcamera’s in het terrein opgehangen, waarmee beelden van de natuur worden verzameld.

Vossen in het bos bij de Radboud Universiteit

Om de interactie tussen mens en natuur zo actief mogelijk te maken, kun je op het terrein van Berchmanianum informatiebordjes van Natuurgluren met daarop een QR-code vinden. Deze QR-codes leiden je naar de website van Natuurgluren, waar je vervolgens de mooiste compilaties van de beelden op de Campus kunt bekijken. Zo ontdek je vijf verschillende diersoorten die op het campusterrein wonen. Lees kort wat over de diersoort en scan de QR-code om (lokale!) videobeelden te zien. Ideaal om even in de pauze langs te lopen! Ontdek alle punten op Radboud Natuurgluren.

Natuurgluren is een organisatie met als doel om meer bewustwording en een nauwere verbondenheid tussen mens en de natuur in zijn of haar omgeving te creëren. Dit doen zij door “de verwonderlijke natuur en haar processen meer zichtbaar te maken”. Mocht je het leuk vinden om ook onderdeel te worden van deze groep vrijwilligers, stuur dan een mail naar radboud [at] natuurgluren.nl.