NeurotechEU, European University for Brain and Technology, virtueel van start

De European University for Brain and Technology (NeurotechEU) opent op 16 december haar deuren. Tijdens de online startbijeenkomst zal NeurotechEU, een samenwerkingsverband van de Radboud Universiteit en zeven andere Europese universiteiten, de plannen voor de komende twee decennia ontvouwen.

NeurotechEU, European University for Brain and Technology, virtueel van start

De samenwerking  start op de gebieden brein en techniek, maar de inzet is dat die zich verderop uitbreidt naar andere onderzoeksterreinen. Nu gaat het om een samenwerking tussen de Radboud Universiteit, Oxford University, University of Bonn, Karolinska Institutet, Miguel Hernández University, Boğaziçi University, UMF Cluj Napoca en de University of Debrecen. Bij die bredere samenwerking in het European Universities Initiative zijn nog eens 250 Europese onderzoeksinstituten en organisaties aangesloten.

Uitwisseling onderwijs, onderzoek, werkgelegenheid

Een van de doelen van de Europese samenwerking is: een betere uitwisseling mogelijk maken van onderwijs, onderzoek en werkgelegenheid. Op die manier worden er nieuwe onderzoekers en engineers opgeleid van hoog niveau, met een achtergrond en netwerk in meerdere instituten. Dit verbetert de positie van Europa in hersenonderzoek en techniek, en zorgt voor goed opgeleide mensen om toekomstige problemen in de samenleving te tackelen.

Startbijeenkomst open voor iedereen

Vanwege dit ambitieuze doel staat de startbijeenkomst van NeurotechEU open voor studenten, onderzoekers, docenten en het brede publiek. Want ook op het gebied van professionalisering, lifelong learning en citizen science wil deze universitaire samenwerking initiatieven ontplooien.

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.