Een foto van drie laptops naast elkaar
Een foto van drie laptops naast elkaar

Nieuw phishing-filter van je mailbox: dit is er veranderd

Onlangs is de voormalige e-mailbeveiliging Proofpoint vervangen door Exchange Online Protection. Dit nieuwe systeem beveiligt je mailbox tegen spam en phishing-mails. Sommige functies in je mailbox zijn door deze wijziging veranderd.

Allereerst is de knop voor het rapporteren van phishing-mails en spam veranderd. Deze knop heet voortaan ‘Bericht rapporteren’ en in de Engelse versie ‘Report Message’. De functie ervan is hetzelfde. De knop is alleen zichtbaar in Outlook en niet in andere mail toepassingen die je misschien gebruikt.

Melding bij ontvangst van een eerste e-mail van externe afzender

Wat je misschien is opgevallen, is de melding die verschijnt wanneer je voor het eerst een e-mail van een externe afzender ontvangt. Hiermee krijg je een seintje dat de e-mail van een bron buiten de organisatie afkomstig is. Mogelijk gaat het om een onbekende afzender en dan moet je extra voorzichtig zijn. Als je vaker met elkaar mailt, verdwijnt de melding bij deze afzender.

Blokkeren van afzenders en quarantaine overzicht

Je hebt mogelijk al eens een bericht ontvangen dat een e-mail in quarantaine is geplaatst en dat deze wordt vastgehouden tot jij actie onderneemt. Je kunt de afzender handmatig blokkeren, waardoor e-mails van die afzender niet meer in jouw mailbox worden afgeleverd. Deze geblokkeerde e-mails worden niet verwijderd, ze worden vastgehouden in quarantaine. Daarom zie je de geblokkeerde afzender ook na het blokkeren nog steeds in het overzicht van onderschepte e-mails staan. Dat verkleint het risico dat belangrijke correspondentie verloren gaat en geeft jou altijd de mogelijkheid om, indien nodig, geblokkeerde e-mails vrij te geven.

Beheer van veilige en geblokkeerde afzenders in Outlook

Maak je gebruik van Outlook, dan heb je de mogelijkheid om in de applicatie en de webversie de veilige en geblokkeerde afzenders te beheren. Via de functie ‘Opties voor ongewenste e-mail’ (Junk Email Options in de Engelse versie) vind je overzichten van veilige afzenders en ontvangers en van geblokkeerde afzenders. Daar kun je eenvoudig afzenders en ontvangers toevoegen, aanpassen of verwijderen.

Uitzondering science-mailbox

Binnen je @ru.nl mailbox kun je onderschepte e-mails bekijken en na beoordeling zelf weer vrijgeven. Medewerkers en studenten met een science-mailbox kunnen onderschepte e-mails niet zelf bekijken of vrijgeven. Neem daarvoor contact op met de helpdesk van FNWI.

Contactinformatie

Hulp nodig? Neem dan contact op met de ICT-Helpdesk via icthelpdesk [at] ru.nl (icthelpdesk[at]ru[dot]nl) of +31 24 362 22 22 (geopend op werkdagen van 8:00 - 17:30). 

Organisatieonderdeel
Information & Library Services