Illustratie van groep mensen die elkaar een high five geeft
Illustratie van groep mensen die elkaar een high five geeft

Nieuwe visie Erkennen & Waarderen

De commissie Erkennen & Waarderen presenteert met trots de visie van de Radboud Universiteit op Erkennen en Waarderen.

Aan de start van het nieuwe academisch jaar presenteert de commissie Erkennen & Waarderen met trots de visie van de Radboud Universiteit op Erkennen en Waarderen. Deze is gericht op het creëren van een nieuwe balans binnen het werken en carrière maken in de wetenschap. De Radboud Universiteit beoogt een zo breed mogelijk gedragen verandering op de thema’s kwaliteit, samenwerking, diversiteit en menselijke maat, zo valt te lezen in het nieuwe visiedocument.
 
Vanuit verschillende gesprekstafels is er in het afgelopen jaar een duidelijk beeld ontstaan van de behoefte aan en mogelijkheden tot veran¬dering. De dialoog is begonnen bij het wetenschappelijk personeel, maar de veranderingen zijn van toepassing op alle lagen en voor alle medewerkers die een bijdrage leveren aan de kerntaken onderwijs, onderzoek, maatschappelijke impact, leiderschap en patiëntenzorg. 
 
In de komende jaren zullen we gezamenlijk aan de slag gaan om de noodzakelijke veranderingen binnen het systeem en de cultuur van Erkennen en Waarderen in gang te zetten. Hierbij hebben we het doel om de impact op het welzijn van onze wetenschappers zo groot mogelijk te maken. Meer informatie over het programma Erkennen & Waarderen en de nieuwe visie lees je op onze website.

Naar de webstie van Erkennen en Waarderen

We zijn benieuwd naar jouw ervaring

We nodigen je van harte uit om na het lezen van het visiedocument aan te geven in welke scenario’s jij je het meest herkent. Laat het ons weten via dit survey.

Deel je ervaring

Radboud Reflects: Teaching and Tenure

Op 5 oktober, World Teachers Day, organiseert het programma Erkennen & Waarderen In samenwerking met Radboud Reflects de gesprekstafel Teaching and Tenure. Traditiegetrouw onderzoeken en onderwijzen academici maar in de praktijk worden beide disciplines niet altijd gelijk gewaardeerd. Kom en leer van rechtsgeleerde en 100%-docent Sandra Arntz en voormalig directeur onderwijs van de Faculteit der Letteren Edwin van Meerkerk, wat er nodig is om het onderwijs van de volgende generatie op de juiste waarde te schatten. 

Meld je gratis aan voor dit evenement. De voertaal is Engels.

Meld je aan voor het Teaching and Tenure event

Deel je verhalen of ideeën

Heb je zelf een goed voorbeeld van anders Erkennen & Waarderen? Of heb je een goed idee om Erkennen & Waarderen breder, bij je directe collega’s of binnen je faculteit, onder de aandacht te brengen? Dan horen we heel graag van je. Mail naar erkennenwaarderen [at] ru.nl (erkennenwaarderen[at]ru[dot]nl)