Jo Zhou portrait

Jo Zhou nieuwe voorzitter Gender en Diversiteit commissie

Dr. Jo Huiqing Zhou (RIMLS-Science) is benoemd als nieuwe voorzitter van de Gender en Diversiteit commissie van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.

Met ingang van 1 februari 2024 wordt Dr. Jo Huiqing Zhou voorzitter van de Gender en Diversiteit commissie (GenDi). Zhou is universitair hoofddocent moleculaire ontwikkelingsbiologie aan het RIMLS-Science en volgt Prof. Herma Cuppen op, die GenDi de afgelopen vier jaar heeft geleid.

De afgelopen jaren speelde Cuppen een centrale rol bij de vormgeving van het diversiteitsbeleid van de faculteit, door het geven van advies over het faculteitsbeleid bij de aanname- en selectieprocedures en het bevorderen van een omgeving waarin diverse medewerkers en studenten zich welkom en gewaardeerd voelen. De commissie is Cuppen oprecht dankbaar voor haar fundamentele bijdragen aan GenDi. GenDi wil ook Dr. Colin Logie en Dr. Cristina Galea bedanken voor hun rol als interim-voorzitter gedurende de afgelopen maanden.

Met Zhou als nieuwe voorzitter zal GenDi zich blijven inzetten voor de uitdagingen op het gebied van gendergelijkheid, diversiteit en inclusie binnen de faculteit en de universiteit. De focus blijft liggen op het cultiveren van een tolerante omgeving waarin alle stemmen worden gehoord. Deze inzet zal worden gerealiseerd door middel van verschillende initiatieven, waaronder de voortdurende verbetering van het beleid om divers talent aan te trekken en te behouden, evenals de bevordering van mentorschappen en peer support groepen.

De GenDi commissie kijkt ernaar uit om samen te werken met alle medewerkers en studenten om deze doelstellingen te bevorderen. Samen streven we om een gemeenschap op te bouwen die de waarde van onze verschillen omarmt.

Contactinformatie

Voor meer informatie, neem contact op met gendi-committee [at] science.ru.nl (Heidrun Huber).

Organisatieonderdeel
Gender en diversiteitscommissie