Logo Maand van AI 2024
Logo Maand van AI 2024

NOLAI Webinars in de Maand van AI

In juni vindt de jaarlijkse Maand van AI plaats, georganiseerd door NOLAI, Kennisnet, SURF en de Nederlandse AI Coalitie. De hele maand worden er tal van gratis events georganiseerd, door het hele land én online. Inspiratie gegarandeerd! NOLAI organiseert tijdens de Maand van AI 3 (gratis) webinars over AI in onderwijs.

  • Dinsdag 11 juni (16:00-16:45u): AI technologie en data in onderwijs

Over AI in onderwijs wordt veel, erg veel gepraat in Nederland. Hoe staan wetenschappers hier eigenlijk tegenover? Wordt er al nationaal of internationaal onderzoek gedaan? En welke kennis leverde dat dan op? Bij NOLAI wordt dit ieder jaar geïnventariseerd. AI technologie en duurzaam omgaan met data is een belangrijk aandachtspunt bij de ontwikkeling van AI voor onderwijs. Tijdens deze webinar van NOLAI praten Kilian Geryszewski (Teacher in Residence) en Job Doesburg (onderzoeker) je bij! Wat is de stand van zaken?

Schrijf je in voor deze webinar

  • Dinsdag 18 juni (16:00-16:45u): Ethische kwesties rondom AI in onderwijs 

AI krijgt een steeds grotere rol in het onderwijs. Het is de verwachting dat slimme technologie de kwaliteit van het onderwijs kan verbeteren door onderwijs op maat mogelijk te maken, de werkdruk van leraren te verminderen en toegang tot leermiddelen te bevorderen. Tegelijkertijd brengt AI in onderwijs ethische risico's met zich mee. Denk aan de groeiende invloed van grote tech-bedrijven op de onderwijssector, verminderde autonomie van leraren en het verlies van betekenisvol menselijk contact. 

Om hiermee om te gaan, hebben organisaties wereldwijd richtlijnen opgesteld voor het gebruik van AI op scholen met aanbevelingen voor verantwoord gebruik van slimme technologie. Deze richtlijnen worden binnen NOLAI onderzocht. Tijdens deze webinar praten Kevin van der Pol (Teacher in Residence) en Yuri Tax (onderzoeker) je bij over de resultaten van deze studie. Daarnaast is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over de belangrijkste bevindingen. 

Schrijf je in voor deze webinar

  • Donderdag 20 juni (16:00-16:45u): Onderwijskundig onderzoek over AI in onderwijs

In deze webinar praten we je graag bij over de wetenschappelijke stand van zaken rondom AI in onderwijs vanuit pedagogisch-didactisch en professionaliseringsperspectief. Oana Costache (onderzoeker) en Wouter Jansen (Teacher in Residence) presenteren hun bevindingen. Daarna is er ruim de tijd voor al jouw vragen.

Schrijf je in voor deze webinar

Maand van AI

De Maand van AI (MVAI) staat in het teken van verkennen, veranderen en verbinden. Elke week worden gratis online en live events op locatie georganiseerd over AI in het onderwijs. Laat je informeren door betrouwbare kennispartners en experts uit het vakgebied, wissel van gedachten met andere professionals binnen en buiten jouw sector of branche, en draag actief bij aan de verandering van ons onderwijs. MVAI is een gezamenlijk initiatief van Kennisnet, Nederlandse AI Coalitie (NL AIC), Npuls, NOLAI, SURF en de special interest group AI in Education, (SIG AIED).

Bekijk het hele programma

Nationaal Onderwijslab AI

Blijf op de hoogte

Wil je niks missen over de activiteiten van NOLAI? We sturen je graag geregeld een bericht over het laatste nieuws, bijeenkomsten, concepten, producten en meer.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Contactinformatie

Organisatieonderdeel
Nationaal Onderwijslab AI (NOLAI)
Thema
Kunstmatige intelligentie