Faculty of Science placeholder
Faculty of Science placeholder

NWO-project over verantwoord opschalen voor digitale innovatie

Lotte Krabbenborg is co-PI van het NWO-project over verantwoord opschalen voor digitale innovatie in de geestelijke gezondheidszorg.

Momenteel zijn er hoge verwachtingen van digitale technologie en datagedreven innovatie. Wetenschappers, bedrijven, zorgorganisaties en regionale economische raden geven momenteel prioriteit aan digitale innovatie voor geestelijke gezondheid, wat leidt tot vele beloftes over hoe digitale hulpmiddelen de zorg kunnen verbeteren alsook de toegankelijkheid van geestelijke gezondheidszorg. Via een transdisciplinaire onderzoeksbenadering probeert het project een basis te leggen voor het bevorderen van verantwoord onderzoek en innovatieprocessen, door te bestuderen hoe innovators, samen met een brede groep belanghebbenden, vanaf het begin rekening kunnen houden met ervaren problemen, (niet-)gebruikspraktijken, maatschappelijke waarden en ethische overwegingen.

Het project wordt uitgevoerd door een breed consortium onder leiding van prof. dr. Wouter Boon van het Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling aan de Universiteit Utrecht. Andere onderzoeks- en onderwijspartners zijn onder meer de Universiteit Twente, UMC Utrecht, Universiteit Utrecht (Informatie- en Computerwetenschappen), Radboud Universiteit (ISiS), Hogeschool Utrecht. Er nemen ook een breed scala aan belanghebbenden deel aan het project, variërend van geestelijke gezondheidsinstituten, bedrijfspartners in digitale innovatie, publieke partners, regionale hubs, bedrijven en kennisinstellingen, evenals patiëntenorganisaties.

Lees het originele artikel

Contactinformatie

Organisatieonderdeel
Institute for Science in Society
Gaat over persoon
dr. L. Krabbenborg (Lotte)