Winnaars Eduction Award 2023

Onderwijsprijzen FNWI 2023 voor Bart Mennink en Jelle Hilbers

Bart Mennink en Jelle Hilbers ontvangen dit jaar de onderwijsprijzen van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. Met deze prijzen wil het Faculteitsbestuur excellente onderwijsprestaties belonen en aanmoedigen. De genomineerden zijn door collega’s en studenten geselecteerd uit meer dan 250 docenten die in aanmerking komen voor de onderwijsprijs. De prijzen werden uitgereikt tijdens het nieuwjaarsontbijt van de faculteit door Laura van Niftrik, vicedecaan onderwijs.

Onderwijsprijs Junior docent 2023

Voor de onderwijsprijs voor Junior docent werden dit jaar drie docenten genomineerd: Jelle Hilbers (biologie), Katie Mulrey (astrofysica) en Riccardo Cristoferi (wiskunde). Deze nominatie geeft aan dat de docenten een bijzondere bijdrage leveren aan het onderwijs en op handen gedragen worden door zowel studenten als collega’s.

Jelle Hilbers

De jury koos voor Jelle Hilbers als winnaar van de onderwijsprijs voor junior docent. Jelle Hilbers startte met het geven van onderwijs aan deze faculteit in 2019. Hij nam de coördinatie over van de bachelorcursus ‘Introduction to R programming in Biology’ en herstructureerde en vernieuwde deze. Sindsdien is de studentwaardering voor de cursus gestegen van een 5.9 tot een 8.6. Jelle ontving in 2023 een Comeniusbeurs. Daarnaast is Jelle lid van de programmacommissie en werkt hij actief aan het ontwikkelen van andere innovatieve lesmethoden in de programma’s van biowetenschappen. Studenten beschrijven Jelle als een gepassioneerde, behulpzame, betrokken en hooggemotiveerde docent.

Onderwijsprijs Senior docent 2023

Voor de onderwijsprijs voor senior docent werden dit jaar Ineke van der Zee (Medische biologie), Bart Mennink (Computing Science) en Paul Kouwer (Molecular Science) genomineerd. Deze nominatie geeft aan dat de docenten een bijzondere bijdrage leveren aan het onderwijs en op handen gedragen worden door zowel studenten als collega’s.

Bart Mennink

Uit deze drie gewaardeerde docenten koos de jury Bart Mennink als winnaar van dit jaar. Bart Mennink is betrokken bij meerdere cursussen in zowel de bachelor als de master van Computing Science. Studenten beschrijven hem als een energieke, betrokken, open en goed georganiseerde docent. Hij stopt veel energie in het organiseren en verbeteren van het onderwijs, onder andere als actief lid van de programmacommissie.