Erasmus in de ochtend

Onderwijsvisitatie Filosofie goed verlopen

De filosofische opleidingen van de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen voldoen allemaal aan alle eisen die men aan filosofisch onderwijs stelt. Dat was kortgezegd de conclusie van de visitatiecommissie die, onder leiding van prof. dr. Martin van Hees, een oordeel moest vellen over de bachelor- en masteropleidingen filosofie en PPS.

Onderwijsdirecteur Cees Leijenhorst is blij met het resultaat. “We werken doorlopend aan verbeteringen en wachten niet tot de commissie eens in de zes jaar langs komt. Dat zien we terug in de gesprekken.” De commissie looft de unieke opzet van de onderzoeksmaster, de kwaliteit van de jonge opleiding Philosophy, Politics and Society en de geheel eigen filosofische signatuur van het Nijmeegs filosofieonderwijs. Leijenhorst: “We hebben ook een aantal aanbevelingen gekregen, die gelukkig geheel in lijn liggen met bestaande plannen.”

Het opleidingsmanagement bedankt alle studenten en collega’s die de afgelopen maanden hard hebben gewerkt om deze visitatie tot een succes te maken.

Lees meer over ons onderwijs

communicatie [at] ftr.ru.nl