Opening OnePlanet locatie
Opening OnePlanet locatie

OnePlanet Research Center breidt uit aan Radboud Universiteit

​​​​​​​Een wereld waarin iedereen gezond kan leven en toegang heeft tot gezond en duurzaam geproduceerd voedsel. Met dat streven startte OnePlanet Research Center drie jaar geleden met een vestiging in Wageningen en Nijmegen. Vanwege de groei aan technologische innovaties breidt de vestiging in Nijmegen uit. Op 12 juli was de opening door John Berends, commissaris van de Koning in Gelderland.

Samen met (Gelderse) bedrijven en kennisinstellingen ontwikkelt OnePlanet nieuwe technologische toepassingen voor de landbouw, leefomgeving, voedingssector, preventieve gezondheid en het gedrag en mentaal welbevinden van mensen. Daarmee draagt het innovatiecentrum bij aan een oplossing voor de maatschappelijke problemen van vandaag de dag. Het is een multidisciplinaire samenwerking tussen Wageningen University & Research (WUR), Radboud Universiteit, Radboudumc en nanotechnologie wereldspeler imec.

Chris Van Hoof, General Manager OnePlanet: ‘Na de sterke groei en de vooruitgang van de innovaties van OnePlanet, zijn we klaar voor de volgende stappen.’

Die volgende stappen zijn vooral meer testen en valideren, zodat de innovaties voor onder meer preventieve gezondheid en de voedingssector uiteindelijk ook hun weg naar de markt vinden. Voor de benodigde klinische validaties en meetpilots is nog meer interactie met de WUR, Radboud Universiteit en de collega’s van imec nodig. Vandaar de uitbreiding van de Nijmeegse vestiging.

Op de foto is te zien hoe John Berends, commissaris van de Koning van de Provincie Gelderland, bij wijze van openingshandeling een appelboompje plant in een emmer die voorzien is van sensoren waarmee onder meer de wortelgroei gemeten kan worden.

Contactinformatie

Meer informatie over OnePlanet Research Center vind je op de website van OnePlanet