Opening Academisch Jaar 2021-2022: Vrijheid

De Opening van het Academisch Jaar was op maandag 6 september van 14.00 uur tot circa 15.30 uur live te volgen via een livestream voor alle studenten, medewerkers en relaties van de universiteit. Het programma van deze opening van het academisch jaar stond in het teken van het thema vrijheid.

In de afgelopen periode is onze bewegingsvrijheid door de coronacrisis aanzienlijk aangetast. Gelukkig zijn er dankzij de vrije wetenschap vaccins waardoor verbetering in zicht is. Bovendien blijft academische vrijheid aan de basis staan van ons onderwijs en onderzoek.

De Radboud Universiteit wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen.

Wil je de livestream terugkijken? Dat kan hier:

Speech rector Han van Krieken (NL)

Speech Han van Krieken (video)

Toespraak Ilse Meijer (EN)

ilse_meijer_talk_1.docx

Speech Ilse Meijer (video)

Toespraak Esther Gerritsen (NL)

Speech Esther Gerritsen (video)

Universitaire Onderwijsprijzen

Elk jaar reikt het college van bestuur de Universitaire Onderwijsprijzen uit, om zo het belang van de kwaliteit van onderwijs te benadrukken.

Uitreiking Onderwijsprijzen tijdens Opening Academisch Jaar (video)

Onderwijsprijzen voor Rianne van Melik en Matthijs Moorkamp (nieuwsbericht)

Universitaire Studieprijzen

Zeven pas-afgestudeerden ontvangen de Universitaire Studieprijs vanwege de uitzonderlijke kwaliteit van hun afstudeerscripties. Het gaat om: Afra de Mars, Laurens Kuiper, Roel Takken, Ruben te Molder, Simge Yücel, Ted van Aanholt en Teije Boeijen. De Universitaire Studieprijs is een jaarlijkse prijs voor studenten die een afstudeerscriptie hebben geschreven van uitzonderlijke kwaliteit.

Gesprek winnaars Universitaire Studieprijzen (deel 1)

Gesprek winnaars Universitaire Studieprijzen (deel 2)

Winnaars Universitaire Studieprijzen 2021 (nieuwsbericht)

Internationaliseringsprijs

Radboud International Training on High Ability’ (RITHA) krijgt de Internationaliseringsprijs. Deze prijs is voor initiatieven die de internationalisering van het onderwijs aan de Radboud Universiteit bevorderen en/of bijdragen aan een meer inclusieve en meertalige academische gemeenschap.

Uitreiking Internationaliseringsprijs tijdens Opening Academisch Jaar (video)

Internationaliseringsprijs 2021 voor ‘Radboud International Training on High Ability’ (nieuwsbericht)

Culturele bijdragen

Dansuitvoering door studentendansvereniging Dance Fever (video)

Uitvoering door de Studenten Big Band Nijmegen (video)

Bijdrage door schrijfster Esther Gerritsen (video)

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.