Opening Academisch Jaar: we blijven verbonden

De opening van het academisch jaar 2020-2021 aan de Radboud Universiteit was, vanwege coronamaatregelen, anders dan anders. Het thema van de openingsbijeenkomst, die deels in de aula maar vooral ook online te volgen was, past daarbij: het ging over de kracht van verbondenheid.

De opening van het academisch jaar op maandag 31 augustus was online live te volgen voor alle medewerkers en studenten ter inspiratie bij de start van het nieuwe collegejaar. Wil je terugkijken? Dat kan hier:

Verbonden

Het thema van de opening van het academisch jaar was Verbonden.

Verbonden

• zijn onze studenten en medewerkers met elkaar en met de wereld om hen heen;
  • zijn ons onderzoek en onderwijs;
  • zijn onze wetenschapsdisciplines;
  • is de universiteit van vandaag met haar traditie.

Openingsspeech rector Han van Krieken

Video: Wat als er niemand in de collegezaal is?

Universitaire Studentenraad bedankfilmpje

De Universitaire Studentenraad bedankt de docenten en het ondersteunend personeel van de Radboud Universiteit.

Ingrid van Engelshoven

In het laatste jaar van haar huidige ambtstermijn viert minister Van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de opening van het academisch jaar bij de universiteit waar zij zelf studeerde (politicologie en beleidswetenschappen).

Jaap Robben

Schrijver Jaap Robben bestormde de afgelopen jaren meermaals de bestsellerlijsten, bijvoorbeeld met Birk en Zomervacht. Op tal van festivals verzorgde hij optredens, bijvoorbeeld bij Crossing Border, LowlandsInto The Great Wide Open en het Wintertuin Festival. Van 2008 tot 2010 was hij  Stadsdichter van Nijmegen. Hij studeerde Milieu- en maatschappijwetenschappen aan de Radboud Universiteit.

Universitaire studieprijzen

Zeven pas-afgestudeerden ontvangen de Universitaire Studieprijs vanwege de uitzonderlijke kwaliteit van hun afstudeerscripties. Het gaat om: Bas van Woerkum, Iris Denis, Julie Verhoef, Niels Krämer, Rowin Jansen, Rineke Bossenbroek en Jasper van der Kamp.

Internationaliseringsprijs

De Internationaliseringsprijs is een jaarlijkse prijs voor personen die zich bijzonder hebben ingezet voor de internationale profilering van de Radboud Universiteit. De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van 10.000 euro.

Studenten van de Radboud Honours Academy en Campus in Beeld

Studenten van de Radboud Honours Academy en Campus in Beeld werden uitgedaagd om voor de opening van het academisch jaar een film van maximaal 4 minuten te maken met als thema Verbonden ter inspiratie voor het komende collegejaar.

De Honours Academy is er voor enthousiaste, gemotiveerde studenten die naast hun studie iets extra’s willen doen om zich verder te ontwikkelen. Campus in Beeld is een vereniging van creatieve studenten die wekelijks video’s maken voor Nijmeegse studenten.

Hester Voddé en SoundLab Nijmegen

Opening Academisch Jaar: we blijven verbonden
Radboudstudente en violiste Hester Julia Voddé ontwikkelt samen met Jochem Olsthoorn van de Nijmeegse dj-vereniging SoundLab een muzikaal intermezzo met als thema Verbonden.

Hester speelde onder meer in het internationale Euregio Jeugdorkest en was lid van de Chamber Music Academy in Tilburg. Ze gaat graag de samenwerking aan met muzikanten uit uiteenlopende genres. Afgelopen januari behaalde ze haar bachelor Algemene Cultuurwetenschappen.

SoundLab is de Nijmeegse studentenvereniging voor dj’s en producers. Eind juni organiseerden zij Synchronize, een dj-festival op afstand vanaf de twintigste verdieping van het Erasmusgebouw. Jochem Olsthoorn en Daniël Danilin studeren Artificial Intelligence en Christijn Winkelmolen Biomedische Wetenschappen.

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.