Oud-rector Gerard Brenninkmeijer overleden

Oud-rector prof. dr. Gerard Brenninkmeijer is op 3 december overleden in Den Haag. Hij was van 1969 tot 1972 de rector magnificus van de Radboud Universiteit.

Oud-rector Gerard Brenninkmeijer overleden

Gerard Brenninkmeijer, foto Rein Otten/Radboud Universiteit

In een zeer woelige tijd bouwde hij een reputatie op van gedegen, standvastig en betrouwbaar bestuurder. Dat deed hij binnen een rectoraal driemanschap met prof. dr. Van der Grinten en prof. dr. Kuijper – een eenmalige bestuurlijke constructie binnen de universiteit. Na zijn rectoraat werd hij voorzitter van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. In 1988 stond hij aan de wieg van de Faculteit der Bedrijfswetenschappen (nu Nijmegen School of Management).

Eerder studeerde hij psychologie in Nijmegen, waarna hij daar ook werkte als tutor, promovendus, lector en hoogleraar Psychologie van arbeid en organisatie (van 1969 tot 1975).

Na een tijdelijk afscheid van de universiteit wegens het voorzitterschap van de Academische Raad is hij ook daarna van betekenis geweest voor de ontwikkeling van zijn vakgebied. Van 1988 tot 1992 was hij als buitengewoon hoogleraar verbonden aan de universiteit.

De Radboud Universiteit is hem dankbaar voor het vele dat hij als bestuurder en als wetenschapper heeft betekend.