Paul Bakker aan de slag bij Radboud University Press

Met ingang van 1 september 2023 zal Paul Bakker een bijdrage gaan leveren aan Radboud University Press. Naast zijn werk voor Radboud University Press blijft hij onderzoek doen en promovendi begeleiden als hoogleraar Geschiedenis van de filosofie.

Radboud University Press publiceert vrij toegankelijke wetenschappelijke boeken en tijdschriften van hoge kwaliteit. Paul Bakker gaat zich onder meer bezighouden met de wetenschappelijke begeleiding van publicaties. 

Naar aanleiding van signalen gaf het college van bestuur in de zomer van 2020 de opdracht voor een extern onafhankelijk onderzoek binnen de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen. Paul Bakker, die per 1 juli 2020 decaan van die faculteit zou worden, trok zich in het licht van de onderzochte feiten terug voor die functie. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek heeft het college van bestuur maatregelen genomen, is Paul Bakker berispt wegens ‘ongepast handelen’, en is er een cultuurtraject ingesteld. In de afgelopen periode heeft het college van bestuur in overleg met Paul Bakker en de faculteit over de toekomstige invulling van zijn werkzaamheden als hoogleraar gesproken. 

Het college van bestuur betreurt de impact van deze onrustige periode op alle betrokkenen. Met elkaar blijven we elke dag leren over en werken aan een veilige omgeving voor al onze studenten en medewerkers. 

Paul Bakker ziet ernaar uit om aan de slag te gaan bij Radboud University Press en het college van bestuur wenst hem daarbij succes.