Afscheid Bovend'Eert
Afscheid Bovend'Eert

Paul Bovend'Eert neemt afscheid van de Nijmeegse rechtenfaculteit

Na een dienstverband van meer dan veertig jaar, waarvan ruim twintig jaar als hoogleraar, zwaaide Paul Bovend'Eert vorige week donderdag af als hoogleraar Staatsrecht aan de Nijmeegse rechtenfaculteit. Zijn afscheidsrede stond in het teken van de handhaving van integriteitsregels in het parlement en de regering. Bovend’Eert voorzag de aanwezigen van een zeer interessant staatsrechtelijk college met de nodige actualiteit en humor.

Ter gelegenheid van het afscheid van Paul Bovend’Eert is ook een liber amicorum uitgebracht. Het liber, onder redactie van Hansko Broeksteeg, Michiel van Emmerik, Rian de Jong en Ben Vermeulen, bevat bijdragen van de Nijmeegse afdeling Staatsrecht, vele andere (voormalige) SteR-onderzoekers en daarbuiten. Het overkoepelende thema van de bundel is ‘Rechter en politiek’ en is gekozen naar aanleiding van Bovend'Eerts eigen onderzoeksinteresses. De bundel is verder opgedeeld in de volgende thema’s: parlement en politiek, politiek en integriteit, rechter en machtenscheiding, rechter en rechtsstaat en afsluitend rechter en politiek in het Koninkrijk. Op de dag van zijn afscheidsrede is ook het eerste exemplaar van de bundel door Rian de Jong aan Bovend'Eert overhandigd.

Tot slot kreeg Paul Bovend’Eert namens de Faculteit der Rechtsgeleerdheid een portret aangeboden, dat binnenkort zal schitteren in de Alumni-lounge van het Grotiusgebouw.

Lees de afscheidsrede nog eens terug. 

Foto’s door Paul Breuker

Afscheid Bovend'Eert
Afscheid Bovend'Eert
Afscheid Bovend'Eert portret