Portret van alumnus Mika Kraft
Portret van alumnus Mika Kraft

People of Social Sciences: Mika Kraft

Mika Kraft heeft in november 2022 zijn bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie behaald. Tijdens zijn studententijd is Mika op verschillende vlakken actief geweest, zowel binnen zijn studievereniging als bij de medezeggenschap. Inmiddels is Mika gemeenteraadslid in Nijmegen en werkt hij bij DeGoedeZaak in Amsterdam.

“Uiteindelijk heb ik iets meer dan vier jaar over mijn bachelor gedaan. Dit heeft mij er echter niet van weerhouden om de keuze te nemen geen aansluitende master te volgen. Ik vond het studeren voor nu wel even mooi geweest. Dit was zeker een sprong in het diepe. Het brengt onzekerheid met zich mee, maar beginnen aan de master kon altijd het jaar erna nog. Zodoende ben ik opzoek gegaan naar een nieuwe uitdaging die ik met beide handen kon aanpakken.

Uiteindelijk ontwikkelden zich verschillende aspecten in mijn leven. Allereerst kreeg ik in februari 2023 te horen dat ik gemeenteraadslid mocht worden namens de PvdA in Nijmegen. Vanaf 8 maart ben ik officieel beëdigd als raadslid en ga ik mij de komende tijd bezighouden met de portefeuilles Zorg & Welzijn en Cultuur. In diezelfde periode kreeg ik ook de eerste uitnodiging voor een sollicitatiegesprek. Dit gesprek heeft heel goed uitgepakt, waardoor ik vanaf 1 april aan de slag kan gaan bij DeGoedeZaak in Amsterdam.

Vanuit mijn studie heb ik vooral geleerd dat het belangrijk is én blijft om maatschappelijk betrokken te zijn. Hieruit heb ik ook mijn activistische standpunt ontwikkeld. Op dit moment ben ik één van de jongste raadsleden binnen Nijmegen en ik denk dat het belangrijk is om studenten ook écht actief betrokken te houden. Op deze manier kunnen we maatschappelijke kwesties die voor jongeren belangrijk zijn ook op de agenda blijven zetten.

Ik ben op dit moment erg blij met de keuze die ik gemaakt heb en hetgeen dat op mijn pad terecht gekomen is. Ik kan studenten alleen maar aanraden dat wanneer zij twijfels hebben of de tijd nodig hebben om te oriënteren, dat zij deze vrijheid moeten pakken en opzoek moeten gaan naar wat ze écht willen.”

Contactinformatie