Peter Tessarz, hoogleraar Human biology
Peter Tessarz, hoogleraar Human biology

Peter Tessarz benoemd tot hoogleraar ‘Human Biology’

Peter Tessarz is per 1 september 2023 benoemd tot hoogleraar ‘Human Biology’ aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.

Het onderzoek van Tessarz focust zich op het begrijpen van de invloed van metabolische routes op het epigenoom, oftewel het besturingssysteem van ons DNA. Deze processen reguleren de transcriptieprogramma’s in ons lichaam die beslissen over het lot van onze cellen. Door het bestuderen van dit samenspel in de context van veroudering en stresscondities, hoopt Tessarz een beter begrip te krijgen in de werking van deze processen. Dit betere begrip zal inzicht geven in behandelingsopties voor verschillende aandoeningen.  

‘Bij de Radboud Universiteit wil ik ons onderzoek uitbreiden naar een meer klinische setting en de connectie van metabolisme en epigenoom bij menselijke ziekten onderzoeken’, aldus Tessarz. 

Over Peter Tessarz 

Peter Tessarz (Bottrop, 1977) studeerde Biochemie aan de Witten/Herdecke Universiteit in Duitsland. Na in 2003 zijn diploma te hebben behaald, rondde hij in 2008 zijn PhD onderzoek aan de Heidelberg Universiteit af, waar hij werkte aan vragen over de kwaliteitscontrole van eiwitten tijdens stressomstandigheden en veroudering. Na een omwenteling via het Gurdon Institute in Cambridge, opende Tessarz in 2014 zijn eigen laboratorium bij het Max Planck Instituut voor Biologie van Veroudering in Keulen.  

Contactinformatie

Meer weten? Neem contact op met de Peter Tessarz of met Persvoorlichting & Wetenschapscommunicatie via 024 361 6000 of media [at] ru.nl (media[at]ru[dot]nl)

Gaat over persoon
dr. Tessarz, P. (Peter)