Menstruatieproducten pilot
Menstruatieproducten pilot

Pilot tegen menstruatiearmoede op de campus

​​​​​​​De komende tijd kunnen studenten en medewerkers van de Radboud Universiteit gratis gebruik maken van menstruatieproducten wanneer ze die nodig hebben. Deze producten vind je op vijf plekken verspreid over onze campus.

Isabelle Kik, namens de Universitaire Studentenraad: ‘Uit onderzoek blijkt dat bijna tien procent van de menstruerende mensen soms niet voldoende geld bezit om menstruatieproducten te kopen. Dit kan er voor zorgen dat deze personen niet vrij kunnen bewegen. Met het aanbieden van gratis menstruatieproducten op de Radboud Universiteit hoopt de USR dat iedereen te allen tijde naar de universiteit kan komen’.

Waar zijn deze beschikbaar?

De locaties met deze producten zijn:

  • Collegezalencomplex: in een kastje op beide toiletten
  • Elinor Ostromgebouw: automaat van School Supply op de eerste verdieping  (voor de loopbrug richting het Erasmusgebouw)
  • Huygensgebouw: automaat van School Supply in de Library of Science
  • Maria Montessorigebouw: automaat van School Supply op de begane grond, links voorbij de portier
  • Universiteitsbibliotheek: automaat van School Supply op de eerste verdieping bij de Coffee Corner

De School Supply-automaten bevatten tampons en maandverband, naast andere producten zoals schrijfwaar en oordopjes. De menstruatieproducten in deze automaten hoef je tijdens de pilotperiode niet af te rekenen.

Pilot

De pilot met gratis menstruatieproducten loopt tot eind 2022. Het assortiment en de locaties zijn bepaald op basis van de input van studenten via de Universitaire Studentenraad. Naar aanleiding hiervan is gekozen voor tampons en maandverband in plaats van menstruatiecups. Tijdens de pilot kijken we hoeveel behoefte er op onze campus is aan deze producten, en of de gekozen locaties hiervoor geschikt zijn.

Initiatief

Deze pilot is een initiatief van de Universitaire Studentenraad en wordt uitgevoerd in samenwerking met de divisie Campus & Facilities. De uitgegeven producten worden vergoed dankzij een subsidie van het Radboud Studentenfonds.

Contactinformatie

Heb je vragen of wil jij laten weten wat je van de pilot vindt? Neem dan contact op met de Universitaire Studentenraad via usr [at] ru.nl (usr[at]ru[dot]nl).