Logo Regio Oost
Logo Regio Oost

Pop-up supermarkt van Regio Oogst in De Refter

Van 1 april tot en met 7 juni kun je tijdens de lunchpauze alvast boodschappen doen voor je avondmaaltijd. En niet zomaar boodschappen: gezonde en mooie producten van dichtbij – allemaal afkomstig van boeren, telers en makers in de buurt. Elke werkdag tussen 12:00 en 14:00 vind je bij de counter van Craft in De Refter een pop-up supermarkt van Regio Oogst, vol met de lekkerste lokale producten. Zo van het land op je bord!

Doe je boodschappen voor lokale producten dichtbij

De tijdelijke mini-supermarkt in De Refter maakt het mogelijk om tussen het werk door inkopen te doen voor thuis. Heb je gekoelde producten in je mandje? Die kun je natuurlijk meenemen naar een pantry met koelkast in de buurt van je werkplek. Maar het is ook mogelijk om ze gelabeld in de koelkast bij Craft te laten bewaren, zodat je ze later op de dag op kunt halen. Wel zo gemakkelijk!

Onderzoek naar voorkeuren 

De pop-up store is onderdeel van het project Alliantie voor meer duurzaam regionaal voedsel, waarbij onderzoek gedaan wordt naar koopgedrag en regionale producten. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Gelderland, POP3 Professionalisering Korte Voorzieningsketens 2021 en ELFPO, het “Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland”. Het try-out onderzoek wordt uitgevoerd door de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit, in nauwe samenwerking met de divisie Campus & Facilities en met Regio Oogst: een netwerk van boeren, telers, makers en burgers die gaan voor lokale versproducten. 

Stadsboerderijwinkel in Brakkenstein

Regio Oogst werkt aan het creëren van een korte voedselketen, die zuiver is voor mens, dier en natuur. In de afgelopen maanden verbouwden ze de buurtsuper in Brakkenstein – voorheen Bruin & De Bruin – naar stadsboerderijwinkel Regio Oogst. Over een tijdje haal je daar niet alleen boodschappen, maar kun je er ook terecht voor regionale kant-en-klaar maaltijden en verspakketten.

Heb je dus geen tijd of zin om tijdens de lunchpauze naar de pop-up store te komen? Dan kun je altijd nog terecht in de wijkwinkel in Brakkenstein: op werkdagen geopend van 08:00 tot 18:00 en op zaterdag tot 16:00 uur. 

Banner Europees landbouwfonds en provincie Gelderland