Een portret van Marte Sophie Meessen, een vrouwelijke promovendus
Een portret van Marte Sophie Meessen, een vrouwelijke promovendus

Promovenda Marte Sophie Meessen is één van de nieuwe Faces of Science

Hoe ziet je leven eruit wanneer je een beginnende wetenschapper bent? Marte Sophie Meessen, promovenda kunstgeschiedenis aan het Radboud Institute for Culture and History (RICH), is geselecteerd als één van de twaalf nieuwe Faces of Science. Op Facesofscience.nl zal zij verslag doen van haar dagelijks werk en leven als onderzoeker.

Lopen, balanceren of springen: in veel oude kunst worden dit soort zwaartekrachteffecten als vanzelfsprekend ervaren. Het begrip van het natuurkundige fenomeen veranderde echter door de tijd heen. Promovenda Marte Sophie Meessen onderzoekt hoe zwaartekracht werd geduid en verbeeld in zeventiende-eeuwse kunst, kort voordat Newton zijn theoretische onderbouwing publiceerde.

Haar bevindingen zijn binnenkort te volgen op Facesofscience.nl. Op deze website bloggen tientallen promovendi over hun onderzoek, de wetenschap in het algemeen en hun leven als wetenschapper. De blogs zijn interessant voor iedereen die wil weten hoe wetenschap werkt in de praktijk. Daarnaast moeten ze een realistisch beeld geven aan studenten die moeten beslissen of ze in de wetenschap verder willen, en voor leerlingen uit 5 en 6 vwo die voor een studiekeuze staan.

Faces of Science is een netwerk van promovendi uit verschillende vakgebieden die aan de hand van blogs, video’s, artikelen, lezingen en optredens in de media de wetenschap een jong gezicht geven. Het is een project van de KNAW, De Jonge Akademie en NEMO Kennislink, gefinancierd door Stichting Lira.

Contactinformatie