Faculty of Science placeholder
Faculty of Science placeholder

Promovendus Radboud Universiteit in de Forbes 30 Under 30 lijst

Stefan Gaillard van de Radboud Universiteit heeft een begeerde plek veroverd op de Forbes Europe's 30 Under 30 lijst voor Wetenschap & Gezondheidszorg. Deze prestigieuze erkenning wordt toegekend aan jonge vernieuwers, ondernemers en leiders door heel Europa die jonger zijn dan 30 jaar en uitzonderlijke prestaties hebben geleverd in hun vakgebied. Gaillards selectie is een bewijs van zijn belangrijke bijdragen aan de wetenschappelijke gemeenschap, in het bijzonder op het gebied van wetenschappelijke publicaties.

Gaillard is onderscheiden voor zijn cruciale rol bij de oprichting van het Journal of Trial and Error, een baanbrekende academische publicatie. Het Journal of Trial and Error onderscheidt zich door zijn unieke missie: transparantie en eerlijkheid in wetenschappelijk onderzoek bevorderen door naast succesvolle experimenten ook mislukkingen en "negatieve" resultaten te publiceren. Deze aanpak daagt het traditionele model van academisch publiceren uit, dat vaak alleen gefocust is op positieve uitkomsten, en kijkt daarmee over de onschatbare lessen heen die geleerd kunnen worden van niet-succesvolle experimenten. Door licht te werpen op de tegenslagen die inherent zijn aan wetenschappelijk onderzoek, moedigt Gaillards werk een opener en meer collaboratieve benadering van de wetenschap aan, wat vooruitgang en innovatie faciliteert.

De Forbes 30 Under 30 lijst staat wereldwijd bekend om het identificeren en uitlichten van de volgende generatie leiders en vernieuwers in verschillende industrieën. Geselecteerd worden voor deze lijst is niet alleen een persoonlijke prestatie voor Gaillard, maar het benadrukt ook het belang van zijn inspanningen om de cultuur in de wetenschap te veranderen. Zijn erkenning onderstreept de groeiende erkenning van de behoefte aan meer uitgebreide rapportages in wetenschappelijk onderzoek, wat de weg vrijmaakt voor een eerlijker en productiever dialoog binnen de wetenschappelijke gemeenschap.

Contactinformatie

Organisatieonderdeel
Institute for Science in Society