Portret van Annie de Jong
Portret van Annie de Jong

Quick-Fire Questions – Annie de Jong

Sinds februari is Annie de Jong begonnen als Beleidsmedewerker Onderwijs voor de faculteit. Aan de hand van een aantal Quick-Fire Questions stelt Annie zich graag voor.

Wie ben je, welke functie heb je binnen de faculteit en sinds wanneer? 

Ik ben Annie de Jong en ik werk sinds februari als Beleidsmedewerker Onderwijs voor de faculteit. Ik ben nu heel erg veel bezig met de kwaliteitsafspraken, maar houd me bijvoorbeeld ook bezig met de onderwijs- en examenregeling.  

Welke functie/welk werk heb je hiervoor uitgeoefend? 

Voorheen werkte ik als Beleidsmedewerker Onderwijs bij Universiteit Leiden en op centraal niveau. Dat was wat verder weg van de studenten en de docenten, dus dat is ook wel een van de redenen waarom ik het heel leuk vind om hier weer op de faculteit te zijn. Nu zit ik weer iets dichter op het vuur.  

Waar kijk je het meest naar uit in je functie? 

Vooral naar het beter leren kennen van de faculteit! Ik vind het heel fijn dat ik hier kan rondlopen en veel gesprekken kan voeren. Daarnaast natuurlijk ook naar het ondersteunen van de opleidingen en studenten. Ik spreek studenten nu meer dan in mijn vorige functie en dat vind ik heel leuk.  

Waar kunnen we je vinden? / Hoe ben je bereikbaar? 

Op maandagen werken wij hier in MM 2.058 en voor de rest ben ik eigenlijk altijd ergens in het Maria Montessorigebouw te vinden. Ik vind het fijn om hier te zijn. Verder kan je me altijd bellen of mailen! 

Van welke film of welk boek heb je het meest genoten? 

De speculatieve fictie novelle To Be Taught, if Fortunate van Becky Chambers. Het is een soort liefdesbrief aan de wetenschap en gaat over mensen die honderd jaar in de toekomst andere planeten aan het bezoeken zijn. De schrijfster weet met heel weinig woorden heel waarachtige personages te creëren. Ik denk dat iedereen die de wetenschap een warm hart toedraagt, dit ook een mooi boek zal vinden.  

Wat staat er bovenaan jouw bucketlist? 

Ik ben vlak voor corona naar Nepal geweest. Mijn vriendin en ik waren bezig met een wandeltocht en die hebben we helaas voortijdig moeten afbreken vanwege de pandemie. Ik wil heel graag nog een keer terug om dat af te maken.  

Met welke hobby kan je echt volledig de tijd vergeten? 

Dansen! Ik doe op dit moment aan ballet, maar ik heb in het verleden ook aan moderne dans, hiphop en showdance gedaan. Ik kan ballet iedereen aanraden, het is iets om jezelf in te verliezen.  

Heb je nog een leuk feitje over jezelf? 

Toen ik aan de VU studeerde, was ik betrokken bij de studentenprotesten uit 2015. We hebben toen een leegstaande ruimte in het VU-gebouw in beslag genomen en daar het academisch café ‘De Verrekijker’ opgericht. We organiseerden daar van alles; poëzie dingen, maar ook lezingen en praatjes. Dat was écht een hele leuke tijd.   

Contactinformatie

Gaat over persoon
A. de Jong (Annie) MA