Profielfoto van Maciek Sokolewicz
Profielfoto van Maciek Sokolewicz

Quick-fire questions: Maciek Sokolewicz

Sinds januari is Maciek Sokolewicz begonnen als tijdelijke OSIRIS medewerker voor de faculteit. Vanaf oktober mag hij namelijk de rol van afdelingshoofd Information & Administration Support gaan vervullen. Maar dat duurt nog even. Aan de hand van een aantal Quick-Fire Questions stelt Maciek zich graag voor.

Wie ben je, welke functie heb je binnen de faculteit en sinds wanneer?

Ik ben Maciek Sokolewicz en ik vervul een bijzondere functie op dit moment. Ik mag op termijn de rol van afdelingshoofd van de afdeling Information & Administration Support gaan overnemen. Karin Eichelsheim-van der Vliet gaat namelijk eind dit jaar met pensioen. In de tussentijd vervang ik tijdelijk onze OSIRIS medewerker Bonny Rodermans, omdat zij met zwangerschapsverlof gaat. Op deze manier kan ik de collega’s én de faculteit rustig leren kennen. 

Welke functie/welk werk heb je hiervoor uitgeoefend?

Ik heb de afgelopen 1,5 jaar bij Academic Affairs gewerkt. Daar was ik teamleider van de afdeling EPAC (Education Planning and Assessment Coördination), ook wel bekend als de afdeling Digitaal Toetsen. Mede omdat ik erg ver van het onderwijs afstond, merkte ik dat het niet helemaal mijn plek was. Deze nieuwe functie is veel dichterbij en ik zie hier heel veel potentie.

Waar kijk je het meest naar uit in je functie?

Ik kijk enorm uit naar een hele prettige samenwerking met iedereen. Ik vind het zelf altijd heel erg belangrijk en heel fijn om gewoon direct in contact te staan met degene waar ik het voor doe. De lijntjes zijn super kort en dat vind ik echt fantastisch. 

Waar kunnen we je vinden? / Hoe ben je bereikbaar?

Van maandag t/m vrijdag ben ik te vinden bij het TIP op de eerste verdieping van Maria Montessorigebouw. Af en toe werk ik thuis, dan ben ik te bereiken via de mail: maciek.sokolewicz [at] ru.nl (maciek[dot]sokolewicz[at]ru[dot]nl).

Ik ben als het kan zoveel mogelijk in de bergen te vinden!

Van welke film of welk boek heb je het meest genoten?

Ik ben zowel film- als boekliefhebber en hou enorm van fantasy en science-fiction. Een klassieker is natuurlijk Star Wars, maar ik genoot ook van Everything Everywhere All at Once. Een beetje een rare film, maar ik vond het hartstikke leuk om te zien. Dit genre zorgt ervoor dat je gaat nadenken over voor ons hele logische zaken. Maar stel je voor dat ze helemaal niet zo logisch zouden zijn? En wat voor gevolgen zou dat dan hebben? Dit out of the box denken, vind ik echt fantastisch. Sterker nog, ik neem het ook mee terug in mijn werk. Ik hou ervan om creatief te zijn en nieuwe manieren van werken te ontdekken.

Wat staat er bovenaan jouw bucketlist?

Reizen! Toevallig vertrek ik binnenkort met mijn vrouw en dochtertje van vier naar Vietnam voor de bruiloft van mijn broer, waarna we nog drie weken gaan rondreizen door de prachtige natuur en architectuur. Daar kijk ik echt enorm naar uit.

Met welke hobby kan je echt volledig de tijd vergeten?

Ik ben een groot natuurliefhebber en een van mijn grote hobby’s is dan ook sportklimmen aan bergen en rotsen. Ik ben ook instructeur in het sportklimmen; dus mocht je gaan klimmen bij klimhal Stadsmuur Nijmegen, is er een grote kans dat je me tegenkomt. Ik klim al sinds mijn dertiende en heb zelfs mijn vrouw ontmoet bij de Nijmeegse Studentenklimvereniging. Samen hebben we allerlei prachtige gebieden beklommen, zoals de Drakensbergen in Zuid-Afrika of de Écrins in Zuid-Frankrijk. Ik vind het een fantastische hobby en ben als het kan zoveel mogelijk in de bergen te vinden!

Contactinformatie