Radboud Studentonderscheiding voor Hester Voddé en Berend van Deelen

Hester Voddé, studente Algemene Cultuurwetenschappen en Berend van Deelen, masterstudent Data Science zijn de winnaars van de Radboud Studentonderscheiding 2020. De studenten ontvingen de prijs op 15 oktober tijdens de 97e Dies Natalis van de Radboud Universiteit in de Stevenskerk in Nijmegen.

De Radboud Studentonderscheiding is een jaarlijkse prijs voor studenten die naast een intensieve studie actief deelnemen aan de academische gemeenschap. De studentonderscheiding bestaat uit een penning, een oorkonde en een bedrag van 500 euro.

Hester Voddé

Radboud Studentonderscheiding voor Hester Voddé en Berend van Deelen

Door haar inzet voor de opleiding Algemene Cultuurwetenschappen aan de Faculteit der Letteren heeft Hester Voddé zich zeer geliefd gemaakt bij studenten en docenten. Als lid van de opleidingscommissie zette zij zich 2 jaar in voor de kwaliteitsborging en -verbetering van de opleiding. Daarnaast was zij actief betrokken bij de pilotversie van de nieuwe minor Gender en Diversity en de implementatie van een nieuwe digitale leeromgeving. Ze wekt indruk door de rustige, weloverwogen en trefzekere manier waarop zij haar taken vervult.

Naast haar studie heeft Hester veel betekend voor het culturele leven, zowel op de campus als daarbuiten. Ze was medeorganisator van het succesvolle Creative Culture Talks in debatcentrum LUX Nijmegen en zorgde als lid van de muziekcommissie van Cultuur op de Campus voor de inhoudelijke programmering, zowel op de campus als in culturele centra als LUX en Merleyn. Door haar inzet als organisator van een culturele tentoonstelling in de Universiteitsbibliotheek heeft ze vele studenten en medewerkers van de universiteit kunnen bereiken.

Berend van Deelen

Radboud Studentonderscheiding voor Hester Voddé en Berend van Deelen

Je zou bijna vergeten dat Berend van Deelen ook nog ‘gewoon’ student Artificial Intelligence en Data Science is. Zijn bestuurlijke staat van dienst in het studentenleven rijkt tot ver buiten de campus. Zo heeft hij deel uitgemaakt van het studentbestuur van de opleiding Artificial Intelligence CognAC, de koepelvereniging van sociale wetenschappen Kompanio, de Studenten Big Band Nijmegen (SBBN) en het Nederlands Studenten Jazz Orkest. Van Kompanio en SBBN is hij tevens medeoprichter.

In deze rollen staat hij bekend als een initiatiefrijke verbinder. Iemand die oog heeft voor de ander en deze ook bij zijn projecten betrekt. Als oprichter en dirigent van de SBBN oogst hij veel lof door zijn vriendelijke leiderschap. Onder zijn vleugels is in korte tijd een band van formaat neergezet, die optreedt op ceremonies van de Radboud Universiteit, feesten van studentenverenigingen, maar bijvoorbeeld ook het International Music Meeting Festival. Een groot deel van de arrangementen die de band speelt zijn door Berend geschreven, wat zijn muzikale talent nog maar eens onderschrijft. Zijn inzet voor het verenigingsleven heeft het Nijmeegse studentenleven verrijkt en blijvend veranderd.

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.