Radboud Universiteit tweede op ranglijst Elsevier

Elseviers ‘Beste studies 2020’ zet de Radboud Universiteit op een tweede plaats op de ranglijst van beste brede universiteiten in Nederland. De Rijksuniversiteit Groningen staat eerste.

Radboud Universiteit tweede op ranglijst Elsevier

Sinds 2019 maakt Elsevier gebruik van een nieuwe methodiek, waarin de ontwikkeling van opleidingen over vijf jaar wordt geanalyseerd. Omdat de Nationale Studenten Enquête 2020 vanwege de coronacrisis niet heeft plaatsgevonden, maakt Elsevier gebruik van de resultaten uit de Nationale Studenten Enquête van 2015 t/m 2019. Op basis van deze trendanalyses is bepaald of een opleiding een medaille krijgt en welke kleur de medaille heeft.

Goud, zilver, brons

Opleidingen die de laatste drie van de onderzochte vijf jaar bovengemiddeld scoorden, krijgen een gouden medaille als zij in die jaren ook tot de beste van hun vakgebied behoorden. Twee jaar van de drie tot de beste behoren resulteert in zilver, één jaar in brons.

Bacheloropleidingen met gouden of zilveren medaille

Goud

Zilver

Masteropleidingen met zilveren of bronzen medaille

Zilver

Brons

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.