Radboud Universiteitspenning voor Bets Berntsen en Monic Schijvenaars

De Radboud Universiteitspenning in brons gaat dit jaar naar Bets Berntsen, wetenschapsvoorlichter van de Divisie Marketing & Communicatie en naar Monic Schijvenaars, directeur van het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen. De uitreiking vindt plaats tijdens  de viering van de 97e Dies Natalis van de Radboud Universiteit op donderdag 15 oktober in de Stevenskerk.

De Radboud Universiteitspenning in brons wordt jaarlijks uitgereikt bij de Dies Natalis (en incidentele gelegenheden) aan medewerkers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.

Bets Berntsen

Radboud Universiteitspenning voor Bets Berntsen en Monic Schijvenaars

Bets Berntsen ging in juli 2020 met welverdiend pensioen. Achter haar ligt dan bijna 45 jaar toegewijd werk binnen onze universiteit. In die jaren heeft zij een groot stempel gedrukt op de persvoorlichting en wetenschapscommunicatie. Han Beijersbergen werd in de jaren '70 als hoofd persvoorlichting van de KUN een van de eerste voorvechters in Nederland van de vertaling van wetenschap naar een breed publiek. Bets heeft samen met Han in die jaren gezorgd voor de groeiende aandacht voor het onderzoek van onze universiteit.

Zij wist met veel energie onze onderzoekers enthousiast te maken voor die nieuwe, spannende manier van over wetenschap communiceren en ze te overtuigen van het belang van wetenschapscommunicatie, cruciaal voor de wetenschap en een universiteit die midden in de maatschappij staat. Bets is niets meer en niets minder dan een baken van continuïteit, een wandelend archief met kennis over de instelling, onze wetenschappers en met een zeer groot intern en extern netwerk. Sinds zij in juli van dit jaar vertrok liet ze een enorm gat achter aan ervaring en organisatiegeheugen.

Monic Schijvenaars

Radboud Universiteitspenning voor Bets Berntsen en Monic Schijvenaars

Als directeur van het Radboud Centrum Sociale Wetenschappen (RCSW) beijvert Monic Schijvenaars zich met veel succes voor de verdere academisering van dit RCSW, en voor de integratie van het bachelor-, master- en postmaster onderwijs binnen de Faculteit Sociale Wetenschappen. Monic heeft sinds het begin van haar werkzaamheden als afdelingshoofd bij SPON-postdoctorale opleidingen (toen nog een afdeling van het Academisch Centrum Sociale Wetenschappen) de missie uitgedragen dat het voor universiteit en zorg noodzakelijk is de brug tussen wetenschap en praktijk te bouwen en te versterken.

Zij heeft samen met het bestuur van SPON de opleidingen tot gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog gemaakt tot een succesvolle stichting die inmiddels meer dan 100 leden heeft en jaarlijks aan de Radboud Universiteit ca. 450 studenten postacademisch opleidt. Voor het opleiden van en het behoud van psychologische zorgprofessionals in de regio Oost is dit van grote betekenis. Monic doet dit vanuit een duidelijke visie en met het haar kenmerkende enthousiasme en daadkracht.

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.