Radboud Universiteitspenning voor Peter van Dijk en Roland Laan

De Radboud Universiteitspenning in brons is dit jaar voor Peter van Dijk, preventiemedewerker bij het Institute for Molecules and Materials (IMM) en Roland Laan, hoogleraar Ontwikkeling Medisch Onderwijs en directeur van de Radboudumc Health Academy (RHA). Zij ontvangen de penning op donderdag 21 oktober in de Stevenskerk in Nijmegen tijdens de 98e Dies Natalis van de Radboud Universiteit.

De Radboud Universiteitspenning in brons wordt jaarlijks uitgereikt bij de Dies Natalis (en incidentele gelegenheden) aan medewerkers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.

Peter van Dijk

Als iemand het reilen en zeilen kent binnen de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica, is het Peter van Dijk. Hij begon 50 jaar geleden als instrumentmaker en glasblazer en werkte later als facilitair accountmanager bij het cluster Moleculaire chemie van het IMM. Daar was hij niet alleen van grote waarde door zijn technische kwaliteiten en organisatorische en facilitaire deskundigheid, maar ook door zijn grote sociale vaardigheden. Peter is zeer communicatief. Van studenten tot hoogleraren en van promovendi tot externe contacten: met zijn vriendelijke souplesse kan hij met iedereen overweg. Bovendien kun je bij hem terecht met de meest uiteenlopende vragen.

Radboud Universiteitspenning voor Peter van Dijk en Roland Laan

Het tekent Peters flexibiliteit. In zijn lange periode bij FNWI heeft hij meerdere functies vervuld met uiteenlopende zwaartepunten en een scala aan taken verricht. Steeds paste hij zich snel en doeltreffend aan, waardoor hij zijn werk telkens naar grote tevredenheid van alle betrokkenen uitvoerde. Peter stond bekend als de Haarlemmerolie van het cluster Moleculaire chemie, maar als hij met pensioen gaat wordt hij niet alleen daar gemist. Hij laat op de hele faculteit een gat achter.

Prof. dr. Roland Laan

Als hoogleraar Ontwikkeling Medisch Onderwijs en directeur van de Radboudumc Health Academy (RHA) geeft Roland Laan al jaren op een inspirerende wijze leiding aan de organisatie en de vernieuwing van het onderwijs. Die vernieuwingen vonden plaats binnen de Faculteit der Medische Wetenschappen, maar ook binnen de gehele universiteit en het landelijk geneeskundeonderwijs. Enkele wapenfeiten van Roland zijn het nieuwe gezamenlijke bachelorcurriculum Geneeskunde in 2015 en het gezaghebbende Raamplan Artsopleiding 2020. Bovendien was hij nauw betrokken bij de totstandkoming van het Radboud Teaching and Learning Center.

Radboud Universiteitspenning voor Peter van Dijk en Roland Laan

Rolands manier van werken is kritisch, gedegen, snel en van hoog niveau, en met een open oog en oor voor medewerkers, studenten en patiënten. Met zijn doortastende werkwijze, waarbij hij alle belanghebbenden steeds betrekt en meeneemt, brengt hij belangrijke veranderingen tot stand. Hierdoor is hij een inspiratie voor velen, zowel binnen als buiten de campus.