Rave als daad van verzet | Neerlandicus en raveliefhebber Roel Smeets
Rave als daad van verzet | Neerlandicus en raveliefhebber Roel Smeets

Rave als daad van verzet | Neerlandicus en raveliefhebber Roel Smeets

Raven heeft geen nut. Het levert niets op. De roes van de rave rebelleert tegen het streven naar productiviteit en nut in de samenleving. Leer van neerlandicus en raveliefhebber Roel Smeets hoe de roes van rave kan voelen als een daad van verzet.

Raven heeft geen nut. Het levert niets op. De roes van de rave rebelleert tegen het streven naar productiviteit en nut in de samenleving. Leer van neerlandicus en raveliefhebber Roel Smeets hoe de roes van rave kan voelen als een daad van verzet. 

Hoe kan rave ruimte bieden aan het vormen van een tegencultuur? Hoe hebben rave-evenementen, vroeger en nu, een rol als podium voor maatschappelijke verandering? 

Kom luisteren naar Roel Smeets, dans op ravemuziek en leer meer over de functie van ravecultuur als unieke vorm van sociaal en politiek protest.

De voertaal is Nederlands.

Over de sprekers

Roel Smeets  - bio afmaken 

 

 

Radboud Sounds – Protest! 

Dit programma is onderdeel van Protest! Radboud Sounds Festival!. Het wetenschapsfestival met livemuziek, talks en meer op vrijdag 14 juni 2024, in Doornroosje, Nijmegen. Wetenschappers van de Radboud Universiteit laten vanuit verschillende disciplines hun licht schijnen op de wetenschap van protest. Doornroosje programmeert de live-acts. Stel je eigen programma samen en dompel je onder in de wetenschap en de muziek. Bekijk de aftermovie van Radboud Sounds 2023. 

 

Contactinformatie

Wil je meer weten over het programma van Radboud Sounds, of heb je andere vragen of opmerkingen? Mail dan naar info [at] reflects.ru.nl (info[at]reflects[dot]ru[dot]nl)

Organisatieonderdeel
Radboud Reflects