Portretfoto van rector Han van Krieken
Portretfoto van rector Han van Krieken

Rector Magnificus Radboud Universiteit Han van Krieken stopt na 100e Dies Natalis in oktober 2023

Na de viering van de 100e Dies Natalis van de Radboud Universiteit op 17 oktober 2023 stopt Han van Krieken als rector magnificus van de Radboud Universiteit. Hij gaat met emeritaat.

Han van Krieken: ‘De 100e verjaardag van de universiteit voelt voor mij als een mooi moment om te stoppen met het rectoraat. Daarnaast heeft dit moment als voordeel dat een nieuwe rector nog langere tijd met de huidige collegevoorzitter kan samenwerken.’

Voorzitter Merel van Vroonhoven: ‘Als Raad van Toezicht begrijpen en waarderen we de afweging van Han van Krieken. Deze tijdige aankondiging biedt ons de gelegenheid om de benoeming van een nieuwe rector zorgvuldig voor te bereiden’.

Het college van bestuur van de Radboud Universiteit bestaat uit drie leden. Momenteel zijn dat collegevoorzitter Daniël Wigboldus, rector magnificus Han van Krieken en vicevoorzitter Agnes Muskens. Het besluit van Han van Krieken brengt een betere balans in de benoemingstermijnen van de bestuurders. De tweede termijn van Han van Krieken zou tot 19 mei 2024 lopen. De tweede benoemingstermijn van collegevoorzitter Daniël Wigboldus eindigt op 1 mei 2025. Agnes Muskens is bezig aan haar eerste benoemingstermijn, die eindigt 1 januari 2026.

Contactinformatie

Meer weten? Neem contact op met woordvoerder Martijn Gerritsen via 024 361 14 33 / 06 30 02 32 50 of martijn.gerritsen [at] ru.nl.