Bijeenkomst resultaten eerste jaar samenwerking met Alliander
Bijeenkomst resultaten eerste jaar samenwerking met Alliander

Resultaten eerste jaar strategische samenwerking Alliander en Radboud Universiteit

Op dinsdag 28 maart werden de resultaten na één jaar strategische samenwerking tussen Alliander en de Radboud Universiteit gepresenteerd. Sinds 1 maart 2022 hebben Alliander en de Radboud Universiteit een verklaring van strategisch partnerschap getekend. . Deze samenwerking heeft als doel de energietransitie in Nederland te versnellen en te ondersteunen.

Thematrekkers die werken aan gezamenlijke onderzoeksthema's toonden hun resultaten die binnen een jaar tot stand zijn gekomen. De huidige thema’s waren: AI & Data Science, Fysisch modelleren, Statistiek, Cyber Security, Explainable AI. Met deze resultaten zijn daadwerkelijk veranderingen doorgevoerd.

Twee voorbeelden

Een van de directe resultaten is dat monteurs geen verwarmde frituurpan meer nodig hebben om te controleren of een elektriciteitskabel in de grond vochtig is of niet. Dat kan nu worden gecontroleerd met een apparaatje dat in je handen past. Het is onbekend of de monteurs de frituurpan in hun bus zullen missen of niet.

Ook worden twee nieuwe onderzoeksthema's aan de samenwerking toegevoegd. We breiden het samenwerkingsonderzoek uit van technisch onderzoek (Faculteit Bètawetenschappen) naar management- en gebiedsontwikkelingsonderzoek (Faculteit Management). Meer thema's volgen nog.

Volgende keer

Op dit resultatenevent kwamen mensen samen om de gezamenlijk behaalde (onderzoeks)resultaten te bespreken en geïnspireerd te worden voor toekomstige gezamenlijke (onderzoeks)ideeën. In dit tweede resultaten evenement hebben we het aantal genodigden uitgebreid. Alle themaleiders presenteerden hun resultaten van hun onderzoeksthema voor de andere themaleiders en mensen die nauw betrokken zijn bij de samenwerking. Na afloop waren er diepgaande discussies en enthousiaste brainstorms voor toekomstige projecten.

De volgende keer willen we dit inspirerende evenement nog groter maken: iedereen die voor Alliander of de Radboud Universiteit werkt is welkom.

Contactinformatie

Wil je meer weten over de samenwerking of heb je vragen, neem dan contact op met Iris van Veghel.

Organisatieonderdeel
Radboud Innovation Science