Robbert Maseland benoemd tot hoogleraar International economics and institutions

Met ingang van 22 oktober is Robbert Maseland benoemd tot hoogleraar Internationale Economie en Instituten aan de Faculteit der Managementwetenschappen van de Radboud Universiteit.

‘Mijn onderzoek richt zich op de vraag wat de oorzaak is van ongelijkheid tussen samenlevingen. Ik focus me met name op de rol van cultuur en instituties in economische ontwikkeling’, zegt Maseland. ‘Ik houd me bezig met de vraag hoe instituties evolueren en hoe ze de ontwikkeling van economische ongelijkheid beïnvloeden. Als onderdeel daarvan richt ik me op de vraag hoe institutionele verschillen tussen samenlevingen globaliseringsprocessen vormgeven, bijvoorbeeld door het investeringsgedrag van multinationals te beïnvloeden.’

Over Robbert Maseland

Robbert Maseland benoemd tot hoogleraar International economics and institutions

Robbert Maseland (Arnhem, 1975) behaalde in 1999 een dubbel masterdiploma in Economie en Ontwikkelingsstudies aan de Radboud Universiteit. In 2006 promoveerde hij, ook aan de Radboud Universiteit, met een vergelijkende analyse van de rol van cultuur in de economische ontwikkeling van Maleisië en de Filipijnen.

Na zijn promotie werkte Maseland als postdoc binnen de Politicologie-afdeling van de Radboud Universiteit. Sinds 2009 werkte hij bij de Rijksuniversiteit Groningen - eerst als universitair docent, en sinds 2012 als universitair hoofddocent. Daarnaast was Maseland in 2021 als gastprofessor International Management and Governance verbonden aan de Universiteit van Bremen, en heeft hij onderzoek gedaan bij het Max Planck Institute for the Study of Societies en de Melbourne Business School.

Meer weten? Neem dan contact op met: