Roel Dullens benoemd tot hoogleraar Fysische Chemie van Zachte Materialen

Met ingang van 1 augustus 2021 is Roel Dullens benoemd tot hoogleraar Fysische Chemie van Zachte Materialen aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Radboud Universiteit.

Roel Dullens benoemd tot hoogleraar Fysische Chemie van Zachte Materialen

Dullens’ onderzoek richt zich op het gedrag van zachte materialen, in het bijzonder op colloïdale systemen waarin deeltjes van een micrometer groot gedispergeerd zijn in een (meestal vloeibaar) medium. Het unieke aspect van zijn onderzoek is dat hij de chemische synthese van nieuwe colloïdale deeltjes combineert met microscopie en optische manipulatie experimenten. Hiermee bestudeert hij een breed spectrum aan fundamentele en complexe vraagstukken in de gecondenseerde materie.

In zijn nieuwe positie wil hij de wetenschapsvelden van zachte materialen, fysische chemie, statistische fysica en materiaalonderzoek samenbrengen om de microscopische structuur en dynamica, die de basis vormen voor het gedrag van complexe, zachte materialen, te onderzoeken.

Over Roel Dullens

Dullens studeerde scheikunde aan de Universiteit Utrecht, waarna hij aan dezelfde universiteit promoveerde met zijn proefschrift ‘Structure and dynamics of colloidal hard spheres in real-space’. In 2005 werd hij Alexander von Humboldt Research Fellow aan de Universiteit van Stuttgart (Duitsland). In 2007 werd Dullens benoemd als Universitair Docent aan de Universiteit van Oxford (VK), gecombineerd met een Tutorial Fellowship in Fysische Chemie bij Lincoln College (Oxford). Sinds 2016 is hij Hoogleraar Scheikunde in Oxford.

Hij ontving een ERC Starting Grant in 2011 en een ERC Consolidator Grant in 2016. In 2019 werd hij onderscheiden met zowel de Corday-Morgan Prize als de McBain Medal van de Royal Society of Chemistry.

Meer weten? Neem contact op met

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.