Rona Jualla-van Oudenhoven
Rona Jualla-van Oudenhoven

Rona Jualla van Oudenhoven benoemd tot directeur gelijkheid, diversiteit en inclusie aan Trent University

De Radboud Universiteit feliciteert Chief Diversity Officer dr. Rona Jualla van Oudenhoven met haar benoeming als eerste Directeur, gelijkheid, diversiteit en inclusie aan Trent University, Ontario Canada. De afgelopen drie jaar heeft Rona met succes gebouwd aan de DEI-strategie en het Gender Equality Plan. Samen met een groot aantal evenementen en activiteiten heeft Rona de DEI-agenda gestuurd, waardoor de Radboud Universiteit verder kon groeien naar een diverse en inclusieve campus.

Voorzitter van het College van Bestuur Daniel Wigboldus: 'De Radboud Universiteit en haar studenten hebben veel te danken aan Radbouds eerste Diversity Officer Rona Jualla van Oudenhoven. We zullen verder bouwen op de DEI-fundamenten die de afgelopen drie jaar door Rona en haar team zijn ontwikkeld. We wensen Rona het allerbeste.'

Rona heeft aangegeven bedroefd te zijn om haar Radboud familie te verlaten met wie ze de afgelopen drie jaar een sterke band heeft opgebouwd.

'Ons DEI-programma op de universiteit illustreert de bevordering van een gevoel van saamhorigheid, eigenaarschap en verantwoordelijkheid voor rechtvaardigheidswerk op de hele campus en het rimpeleffect dat we in gang hebben gezet.'
- Rona Jualla van Oudenhoven

Carolin Ossenkop interim programmadirecteur

De Radboud Universiteit blijft zich inzetten om haar DEI-beleid voort te zetten met het team van studenten en medewerkers over de hele campus. Daarom zal Carolin Ossenkop vanaf 1 september ad interim de rol van programmadirecteur op zich nemen. Carolin is momenteel docent aan onze universiteit en gespecialiseerd in diversiteit en etnische identiteit. Ze wil graag bijdragen aan ons DEI-beleid en haar expertise delen. Carolin zal het team versterken totdat er een opvolger voor Rona is gevonden. De zoektocht naar een programmadirecteur DEI gaat binnenkort van start.

De Radboud Universiteit wenst Rona het allerbeste in haar nieuwe baan waarbij ze dichter bij haar familie in Canada gaat wonen. Rona is ook te bereiken via rjualla [at] gmail.com.