Ronald Tinnevelt benoemd tot hoogleraar Rechtsfilosofie

Ronald Tinnevelt is per 1 januari 2021 benoemd tot hoogleraar Rechtsfilosofie aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit.

Voor de nieuwe hoogleraar staat onder andere het onderzoek naar de grondslagen en de kwetsbaarheid van de democratische rechtsstaat centraal, specifiek de relatie tussen recht en democratie. Ook onderzoekt hij mondiale rechtvaardigheid. ‘De komende jaren richt ik me vooral op de vraag welke rol de concepten van ‘verantwoordelijkheid’ en ‘schuld’ spelen in het denken over structurele vormen van onrechtvaardigheid,’ aldus Tinnevelt.

Over Ronald Tinnevelt

Ronald Tinnevelt benoemd tot hoogleraar Rechtsfilosofie
Ronald Tinnevelt (Nijmegen, 1971) behaalde in 1995 zijn Masters in Bestuurs- en Organisatiewetenschappen en in de Wijsbegeerte. Hij promoveerde in 2001 aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de Katholieke Universiteit Leuven, met een proefschrift getiteld ‘Mensenrechten en discours: recht en democratie in het werk van Kant, Rawls en Habermas'. 

Na zijn promotie was hij tot eind 2006 als postdoctoraal onderzoeker en gastdocent verbonden aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte van de KU Leuven. Daarnaast was hij visiting scholar aan Harvard University en Stanford University. Vanaf eind 2006 is hij verbonden aan de Radboud Universiteit, sinds 2008 als universitair hoofddocent. In 2008 ontving hij een Vidi-beurs van NWO, voor onderzoek getiteld ‘Cosmopolitanism in a world of interconnected threats and challenges.’

Meer weten? Neem dan contact op met:

  • Ronald Tinneveltr.tinnevelt [at] jur.ru.nlclass="externLink"
  • Persvoorlichting en wetenschapscommunicatie Radboud Universiteit, media [at] ru.nl, 024-3616000

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.