Plattegrond van de Rookvrije campus
Plattegrond van de Rookvrije campus

Rookvrije Campus

Het is belangrijk dat de campus een gezonde, veilige en plezierige omgeving biedt, voor iedereen. Op de campus en in de gebouwen van de Radboud Universiteit geldt daarom een rookverbod. Samen met de terreinen van het Radboudumc en de HAN, is de gehele campus Heyendaal sinds augustus 2020 rookvrij. 

Een rookvrije campus, wat betekent dat?

  • Een terrein waar we je vriendelijk maar dringend vragen om rekening te houden met anderen. En zo de lucht in en rond de gebouwen vrij te houden van rook(lucht).
  • Een terrein dat we samen rook- en dampvrij houden. Het rookverbod geldt ook voor e-sigaretten.
  • Een schoon terrein en beter voor het milieu.
  • Bezoekers en studenten lopen niet meer door een rookgordijn als zij een gebouw betreden.
  • Terreincoaches om rokers aan de nieuwe situatie te laten wennen.

 

De plattegrond maakt duidelijk welke gebieden rookvrij zijn.

Plattegrond van de Rookvrije campus

Hulp bij stoppen met roken

Mensen roken omdat ze verslaafd zijn, niet om overlast of gezondheidsklachten (bij een ander) te veroorzaken. Daarom helpen we medewerkers en studenten als ze willen stoppen met roken. Ook dat hoort bij het bieden van een gezonde, veilige leer- en werkomgeving.

Ben je medewerker of student bij de Radboud Universiteit en wil je stoppen met roken? Dan kun je samen met collega’s en medestudenten het stopprogramma van de Arbo- en Milieudienst (AMD) van de Radboud Universiteit en het Radboudumc volgen.

Ben je geen medewerker of student van de Radboud Universiteit, of wil je liever hulp in een andere vorm? Neem dan contact op met je huisarts of kijk bijvoorbeeld op ikstopnu.nl