Sarah Sim
Sarah Sim

Sarah Sim benoemd tot hoogleraar Corporate Environmental Sustainability

Sarah Sim is per 1 juli 2022 benoemd tot hoogleraar Corporate Environmental Sustainability aan het Radboud Institute for Biological and Environmental Sciences (RIBES) van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica.

Het onderzoek van Sim richt zich op het milieu en duurzaamheid, met name op het gebied van fast-moving consumer goods, landbouwsystemen, biogebaseerde/hernieuwbare ingrediënten en kwesties van landgebruik en veranderingen in landgebruik. Dit onderzoek heeft zich altijd afgespeeld op het raakvlak tussen het bedrijfsleven en de academische wereld. Sim heeft daarbij leiding gegeven aan de ontwikkeling en toepassing van nieuwe benaderingen voor levenscyclusanalyse, voorspellende en ruimtelijke modellering en biodiversiteitsindicatoren.

“Ik ben erg enthousiast over de voortzetting van de onderzoeksinspanningen die gericht zijn op het verbeteren van de betrouwbaarheid van de ecologische voetafdruk, om zakelijke besluitvorming te informeren en om consumentgerichte communicatie te ondersteunen zoals de CO2-voetafdruk en ecolabelling", aldus Sim. "De betrokkenheid van de industrie en de consument zijn cruciaal in de groene transitie.”

Over Sarah Sim

Sarah Sim (Brighton, UK, 1979) studeerde eerst de bacheloropleiding Aardrijkskunde aan de Durham University (UK), waarna zij in 2002 haar Engineering Doctorate (EngD) in milieutechnologie behaalde aan de University of Surrey (UK). Sim studeerde af met haar proefschrift 'Sustainable Food Supply Chains', met als hoofddoel om een methodologie te ontwikkelen en deze toe te passen in besluitvormingsondersteunende processen om inkopers van Marks and Spencer's (M&S) Food Business te helpen bij het opnemen van duurzaamheidscriteria in hun inkoopbeslissingen.

Inmiddels werkt Sim vijftien jaar bij Unilever, waar zij onderdeel is van Unilevers Safety and Environmental Assurance Centre (SEAC). Sim zet haar expertise op het gebied van milieuduurzaamheid (inclusief nieuwe methoden en benaderingen) en levenscyclusdenken in voor productinnovatie, supply chain management en merkontwikkeling. Bij Unilever geeft zij leiding aan de ontwikkeling en uitvoering van Unilevers wetenschappelijke strategie op het gebied van milieuduurzaamheid. Daarnaast is Sim verantwoordelijk voor de toepassing van deze wetenschap bij de besluitvorming binnen de productportfolio's Voeding, Persoonlijke Verzorging en Huishoudelijke Verzorging.

Contactinformatie

Wil je meer weten? Neem contact op met de afdeling Persvoorlichting & wetenschapscommunicatie van de Radboud Universiteit, 024 361 6000, media [at] ru.nl (media[at]ru[dot]nl)