Sijbrand De Jong
Sijbrand De Jong

Sijbrand de Jong nieuw lid Raad van Commissarissen van COVRA 

Sijbrand de Jong, decaan van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica, treedt per 1 juli 2023 toe tot de Raad van Commissarissen van COVRA N.V. De aandeelhouder heeft op de jaarlijkse vergadering hiermee ingestemd voor een benoemingsperiode van vier jaar.  

Prof Dr. Sijbrand de Jong heeft een zeer ruime bestuurlijke ervaring, onder andere met grote high tech projecten in complexe omstandigheden. Van 2015 tot 2018 was hij president van de CERN Council. Sijbrand De Jong heeft een groot netwerk in de wetenschappelijke wereld in binnen- en buitenland. Hij zal hiermee een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het verder ontwikkelen van COVRA als kenniscentrum voor radioactief afvalbeheer en onderzoek naar een geologische eindberging. Ook heeft De Jong in 2009 een onderscheiding gekregen voor zijn werk op het begrijpelijk maken van wetenschappelijke ontwikkelingen voor een breed publiek. Dit is van groot belang in het complexe veld van straling, nucleair en afval. 

Na een overdrachtsperiode in het komende jaar zal hij rol van Prof. Dr. Ir. T.H.J.J. van der Hagen overnemen. Tijdens en na de overdrachtsperiode zal de samenstelling van de Raad in overeenstemming zijn met het streven van de aandeelhouder naar een diverse samenstelling van de door haar benoemde Raden van Commissarissen.