Logo's Silo AI en Machine2Learn
Logo's Silo AI en Machine2Learn

Silo AI neemt Radboud spin-off Machine2Learn over

Het Finse Silo AI neemt Machine2Learn over. Silo AI, een van de grootste private, Europese bedrijven op het gebied van kunstmatige intelligentie, wil daarmee inspelen op de groeiende vraag naar AI. Machine2Learn is opgericht door onder andere Tom Heskes, hoogleraar aan de Radboud Universiteit. Het bedrijf is een spin-off ontstaat uit onderzoek van onder andere de universiteit.

Door de overname versterkt Silo AI zijn positie in de Benelux. Machine2Learn, een spin-off van de Radboud Universiteit onder leiding van Dr. Ali Bahramisharif en professor Tom Heskes, zal een aanvulling gaan vormen op Silo AI's team van AI-experts. Het bedrijf speelt met deze overname in op de groeiende vraag naar AI.

'Het samenwerken met Ali en Tom is een belangrijke stap in onze missie om een toonaangevend Europees AI-bedrijf op te bouwen. Machine2Learn’s klanten, het team van wereldklasse, de nauwe universitaire banden en onze gedeelde bedrijfscultuur zorgen dat onze bedrijven op natuurlijke wijze op elkaar aansluiten terwijl we uitbreiden in heel Europa. De overname draagt ook bij aan ons doel om de Europese digitale soevereiniteit te garanderen en helpt ons bij het werven van generatieve AI- en LLM-experts in de regio', aldus Peter Sarlin, CEO en medeoprichter van Silo AI. 

“De nabijheid van onze klanten draagt bij aan het co-creatieve karakter van AI-ontwikkeling, en de beste AI-onderzoeksuniversiteiten vormen de basis voor AI-engineering. Machine2Learn stelt ons in staat internationaal te groeien in de Benelux en de omliggende landen”, aldus Seppo Kuula, Managing Director van Silo AI’s service business. “Doordat zij beschikken over de meest actuele kennis over AI-onderzoek en ervaring hebben in het implementeren van machineleermodellen voor productie versterkt Machine2Learn met name ons aanbod op het gebied van machineleren. Maar we zouden onze generatieve AI-teams in de nabije toekomst ook naar Nederland kunnen uitbreiden”, vervolgt Kuula. 

Mede-oprichter en CEO van Machine2Learn, Ali Bahramisharif, zegt dat de overname nieuwe groeimogelijkheden biedt voor het op onderzoek gebaseerde bedrijf. “Ik ben erg blij met deze nieuwe fase in het verhaal van ons bedrijf. Het vermogen van Silo AI om een snelgroeiend en winstgevend AI-bedrijf te creëren is indrukwekkend om te zien. We krijgen steun bij onze groei op het gebied van business- en salesontwikkeling, en we zijn nu in staat nog grotere klanten van dienst te zijn", aldus Bahramisharif. 'Samen hopen we van Silo AI Europa's grootste AI-bedrijf te maken.'

Over Machine2Learn

Machine2Learn is een op onderzoek gebaseerd bedrijf, en werd in 2017 opgericht. Het bedrijf biedt maatoplossingen op basis van machine learning en machine vision, met name voor kwaliteitscontrole voor machines en processen. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vereenvoudigen van de implementatie, het beheer en het onderhoud van traditioneel complexe toepassingen. Machine2Learn’s oplossingen leveren kwaliteitscontrole-informatie voor de halfgeleiderindustrie, logistiek, machinesystemen en de productie-industrie. Tot de klanten van het bedrijf behoren onder meer AkzoNobel, T-Mobile en Unilever.

De oprichters van het bedrijf, Dr. Ali Bahramisharif en hoogleraar Tom Heskes van de Radboud Universiteit, behoren tot de voorhoede van het wereldwijde AI-onderzoek. Heskes is een van de pioniers op het gebied van onderzoek naar machineleren, en was lange tijd als redacteur verbonden aan het academische tijdschrift Neurocomputing.

Over Radboud AI

Tom Heskes is verbonden aan Radboud AI, de overkoepelende benaming voor het AI-onderzoek van de universiteit. In totaal lopen er op de universiteit meer dan 170 wetenschappers rond die zich bezig houden met onderzoek rondom kunstmatige intelligentie. Op basis van de citatiescore staan zij op nummer één in AI-onderzoek in Nederland. De universiteit onderscheidt zich met een focus op de menselijke kant van kunstmatige intelligentie, met veel aandacht voor toepassingen van AI waarbij de mens centraal staat.

Contactinformatie

Meer informatie is tevens te vinden op de site van Silo AI

Gaat over persoon
prof. dr. T.M. Heskes (Tom)
Thema
Kunstmatige intelligentie