Sofie Cools
Sofie Cools

Sofie Cools benoemd tot hoogleraar Duurzaam Vennootschapsrecht

Sofie Cools is benoemd tot hoogleraar Duurzaam Vennootschapsrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

In eerder onderzoek wees Sofie Cools op inconsistenties tussen vennootschapsrecht en financieel recht met betrekking tot aandeelhoudersengagement in duurzaamheidskwesties (zie hier). Aan de Nijmeegse rechtenfaculteit zal ze samen met Claartje Bulten, Seraina Grünewald, Steven Hijink en andere leden van het Van der Heijden Instituut onderzoek voeren naar de onderlinge afstemming tussen het vennootschapsrecht en het financieel recht in relatie tot duurzaamheidsvraagstukken.

Over Sofie Cools

Sofie Cools studeerde rechten aan de KU Leuven en Harvard Law School. Van 2004 tot 2009 was ze werkzaam als advocate in het Brusselse kantoor van Cleary Gottlieb Steen & Hamilton. Nadien deed ze onderzoek aan het Jan Ronse Instituut van de KU Leuven en aan Harvard Law School. In 2014 promoveerde ze aan de KU Leuven op een proefschrift over de verdeling van beslissingsbevoegdheden van de algemene vergadering en de raad van bestuur in de NV. Van 2014 tot 2019 was ze Senior Research Fellow aan het Max Planck Institute for Comparative and International Private Law te Hamburg.

Momenteel is Cools voltijds professor vennootschapsrecht aan de KU Leuven en co-directeur van het Jan Ronse Instituut voor Vennootschaps- en Financieel recht. Daarnaast is ze lid van de redactieraad van het TRV/RPS, het Belgisch Centrum voor Vennootschapsrecht en de Sanctiecommissie van de Belgische FSMA. Ze schreef talrijke nationale en internationale publicaties is associate author van de derde editie van The Anatomy of Corporate Law (OUP 2017) en won verschillende prestigieuze prijzen, waaronder de Fernand Collin Prijs voor Recht.

Contactinformatie

Gaat over persoon
prof. dr. S.L.M. Cools (Sofie)
Thema
Recht