Stagiair(e) gezocht!

Het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis (CPG) heeft per 1 september een stagepositie vacant ter ondersteuning van het recent begonnen onderzoek naar de periode van de kabinetten-Lubbers (1982-1994).

Over de stage

  • De duur van de stage is variabel en hangt mede af van de eisen die de opleiding stelt, maar er geldt een minimum van 28 uur per week.
  • Zowel ouderejaars BA als MA-studenten van binnen en buiten de Radboud Universiteit zijn welkom.
  • De stage is primair gericht op ondersteunend en voorbereidend onderzoek in het kader van deel 11 van de serie Parlementaire Geschiedenis van Nederland na 1945, dat gaat over de periode dat Ruud Lubbers minister-president was (1982-1994). Andere taken kunnen zijn het voorbereiden van een boekpresentatie en informatie verzamelen ten behoeve van (media-)optredens of internetbijdragen.

Over het CPG

Het CPG doet wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de parlementaire geschiedenis van Nederland na de Tweede Wereldoorlog. Tot de kerntaken van het CPG behoort de publicatie van de serie Parlementaire Geschiedenis van Nederland na 1945. Met het onderzoek 'Jaarboek Parlementaire Geschiedenis' wil het CPG in zo breed mogelijke kring belangstelling wekken voor de Nederlandse parlementaire geschiedenis. Het CPG specialiseert zich daarnaast in het genre van de politieke biografie. Behalve wetenschappelijk onderzoek verzorgt het CPG onderwijs in de parlementaire geschiedenis en staat het veelvuldig de pers te woord over de achtergronden van actuele politieke kwesties.

Interesse

Belangstellenden kunnen zich melden bij de stagecoördinator Alexander van Kessel (alexander.vankessel [at] ru.nl (alexander[dot]vankessel[at]ru[dot]nl)).

Contactinformatie