Statement rondom aangekondigde lezing maandag 10 juni 2024

Situating Palestine, een initiatief van enkele medewerkers van de Radboud Universiteit, heeft Mohammed Khatib uitgenodigd om te spreken op de campus op maandag 10 juni. Deze bijeenkomst was door de organisatoren aangekondigd op de plek van het voormalige tentenkamp. Te elfder ure (afgelopen vrijdag einde middag) is ook nog een ruimte aangevraagd, maar die is niet beschikbaar wegens de tentamens en andere activiteiten die vanaf komende week in de gebouwen plaatsvinden. De criteria waaraan normaliter getoetst wordt bij een door een externe organisatie aangevraagde bijeenkomst* kunnen op deze korte termijn niet worden afgewogen. 

De context van brede onrust in de universitaire organisatie op dit moment, de overlast voor het primaire proces en de inbreuk op de objectieve en subjectieve veiligheid die demonstraties en acties de afgelopen weken op de campus hebben veroorzaakt, is voor de Radboud Universiteit aanleiding om de bijeenkomst niet binnen de muren van de universiteitsgebouwen te laten plaatsvinden. 

Vanwege het besluit van de burgemeester om een plek aan te wijzen voor Gaza/pro-Palestina-demonstraties op de campus, en het feit dat dit evenement georganiseerd zou worden op de plek van het voormalige tentenkamp van de demonstranten, is deze bijeenkomst nu dus ook op de aangewezen plek (P7a).

* Situating Palestine is weliswaar een initiatief van medewerkers van de Radboud Universiteit maar is geen organisatieonderdeel van de Radboud Universiteit. Eventuele aanvragen van deze groep worden hetzelfde behandeld als aanvragen van externe partijen.