Stephanie Forkel
Stephanie Forkel

Stephanie Forkel ontvangt Elizabeth Warrington Prize

Donders hoofdonderzoeker en hoofd van het Thema 1: Language and Communication, Dr. Stephanie Forkel, is bekroond met de Elizabeth Warrington Prijs 2023 door de British Neuropsychological Society (BNS). De Elizabeth Warrington Prijs wordt jaarlijks toegekend op basis van vooraanstaand werk op het gebied van neuropsychologie in de eerste tien jaar van een carrière.

De prijs voor uitmuntende onderzoekers is vernoemd naar Elizabeth Warrington, emeritus hoogleraar klinische neuropsychologie aan het University College London. Haar invloedrijke werk vormt een basis voor het begrijpen van normale hersenfunctie, evenals voor het vernieuwen van klinische methoden bij de ontwikkeling van talrijke tests die kunnen worden gebruikt voor het diagnosticeren van hersenletsel en voor revalidatie.

Forkel zei: "Ik voel me diep nederig en vervuld van immense dankbaarheid om de zeer geachte Elizabeth Warrington Prijs te mogen ontvangen, een eerbetoon aan een ware pionier op dit gebied. Met diepe eerbied koester ik de British Neuropsychological Society (BNS). Ik ben bevoorrecht om erkend te worden door deze gerespecteerde vereniging en me aan te sluiten bij de groep vooraanstaande personen die deze prijs eerder hebben ontvangen. Deze erkenning is een krachtige drijfveer en voedt mijn toewijding om ons begrip van de menselijke hersenen en hun complexe werking verder te bevorderen in de geest van Elizabeth Warrington."

De prijs wordt uitgereikt tijdens de prijsceremonie in het voorjaar van 2024 in Queen Square, Londen.

Meer informatie over de British Neuropsychological Society.