Fabienne Gidding Wins a Unilever Research Prize

Student Fabienne Gidding wint een Unilever Research Prijs

De Research & Development afdeling van Unilever heeft Fabienne Gidding geëerd met een van de Unilever Research Prijzen. Ze ontving de onderscheiding voor haar bijzondere scriptie over voedselzekerheid in de toekomst, waarbij ze de thermotolerantie in tomaten onderzocht.

Tijdens de prijsuitreiking lichtte ze haar onderzoeksbevindingen toe, die belangrijke bijdragen tonen aan het bestrijden van de gevolgen van de opwarming van de aarde op voedselzekerheid. Haar onderzoek levert veelbelovende en maatschappelijk relevante resultaten op. Gidding werd genomineerd door Prof. Dr. Ivo Rieu.

Voormalig Biology-student Gidding was een van de twaalf pas afgestudeerde Master of Science studenten die door hun respectievelijke Nederlandse universiteiten waren genomineerd voor de award. Elke winnaar ontving een cheque ter waarde van €2.500 en een kunstwerk.

De Unilever Research Prijzen zijn bedoeld om het harde werk, de toewijding en het innovatieve denken van jonge wetenschappers te erkennen en te vieren. De prijswinnaars van dit jaar zijn niet alleen met hoge onderscheiding afgestudeerd, maar hebben ook opmerkelijk onderzoek verricht naar diverse onderwerpen die bijdragen aan het behalen van de doelen voor duurzame ontwikkeling.

Voor meer informatie over de prijzen, bezoek Unilever Research Prizes.