Studenten Rechtsgeleerdheid met ballonnen en een groot cijfer honderd
Studenten Rechtsgeleerdheid met ballonnen en een groot cijfer honderd

Tentoonstelling 100 jaar Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Op 17 oktober 2023 bestaat de Radboud Universiteit 100 jaar. Bij de oprichting in 1923 bestond de universiteit uit drie faculteiten, waaronder de Faculteit der Rechtsgeleerdheid. Ter ere van dit bijzondere lustrum vind je in de hal van het Grotiusgebouw een tijdelijke tentoonstelling over 100 jaar Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

De tentoonstelling vertelt het verhaal van de faculteit aan de hand van een tijdlijn. Het begint met de start van de universiteit en de faculteit in 1923, toen de faculteit slechts 66 studenten telde. De tijdlijn licht verder bijzondere verhalen uit over de rechtenfaculteit tijdens onder andere de Tweede Wereldoorlog en de roerige jaren ’70. Ook enkele markante hoogleraren en bijzondere studenten komen aan bod.

Wil je meer weten? De tentoonstelling in de centrale hal van het Grotiusgebouw is nog te zien tot en met het eind van het jaar.

Pianoconcert van de gebroeders Jussen

Op zaterdag 9 september organiseren de rechtenfaculteit en de Stichting Rechtenalumni Nijmegen een bijzonder lustrumconcert met de pianospelende broers Lucas en Arthur Jussen. Het concert vindt van 20.15 tot 22.15 uur plaats in Concertgebouw de Vereeniging. De verkoop van de laatste kaarten wordt opengesteld voor alle medewerkers van de Radboud Universiteit. Na afloop van het concert word je voorzien van een hapje en een drankje. Kaarten zijn te bestellen voor het speciale tarief van € 12,50 per ticket.

Bestel je tickets

Lawlands

Ter ere van het honderdjarige bestaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid wordt het Grotiusgebouw op vrijdag 15 september 2023 omgetoverd tot een waar festivalterrein voor lustrumfestival Lawlands. Studenten, medewerkers en alumni kunnen tussen 16.00 uur tot 23.00 genieten van optredens van onder andere Jody Bernal, Danny Panadero en JFV-band Magna Charta, een theatercollege volgen en versnaperingen halen bij verschillende foodtrucks. De toegang is gratis.

Meer informatie

Contactinformatie

Wil je meer te weten komen over de verhalen achter 100 jaar Faculteit der Rechtsgeleerdheid of wil je meer informatie over de initiatieven die worden georganiseerd ter ere van dit bijzondere lustrum? Meer informatie vind je hier.

Organisatieonderdeel
Faculteit der Rechtsgeleerdheid