Illustratie van weegschaal, prikkeldraad, koffers, vlag, voedseldropping
Illustratie van weegschaal, prikkeldraad, koffers, vlag, voedseldropping

Tentoonstelling "Heritages of Hunger" nu online!

Net gepubliceerd: een online tentoonstelling over hongersnood, gericht op middelbare scholieren. De tentoonstelling verkent historische feiten en moderne misvattingen over hongersnood en biedt een uniek perspectief op de complexe oorzaken, de ingrijpende gevolgen en manieren om hongersnood te voorkomen.

Van historische gebeurtenissen tot hedendaagse uitdagingen, "Heritages of Hunger" biedt een educatieve reis van zes gangen die de nieuwsgierigheid prikkelt en aanzet tot dieper begrip door middel van zes eenvoudige vragen: Wat veroorzaakt hongersnood? Wie lijden het meest? Wat kunnen mensen (verder) eten? Waar kunnen ze overleven? Wie reageert en waarom? En hoe ziet hongersnood er vandaag de dag uit?

We nodigen zowel professionals als studenten uit om de politieke, sociale en milieutechnische dynamieken bloot te leggen die de huidige hongersnoodverhalen hebben gevormd. Als jij ook deel wilt uitmaken van het debat dat onze kijk en reactie op hongersnood zal veranderen, bekijk dan de tentoonstelling en help mee de boodschap te verspreiden.

Bekijk de tentoonstelling