Vereeniging tijdens Dies Natalis 2023 - Radboud 100 jaar
Vereeniging tijdens Dies Natalis 2023 - Radboud 100 jaar

Terugblik Diesweek Radboud 100 jaar

In de week van 17 oktober vierden we met de Dies Natalis en Radboud Art & Science dat de Radboud Universiteit officieel honderd jaar bestaat. Tijd voor een terugblik op deze bijzondere week. 

Rector José Sanders spreekt vanaf het podium in De Vereeniging

Dies Natalis 

De 100e Dies Natalis vond plaats op dinsdag 17 oktober in Concertgebouw De Vereeniging. Het programma stond in het teken van het thema 'van betekenis'. Tijdens de Diesviering aanvaardde José Sanders het rectoraat, waren er diverse speeches, werden er zes van de in totaal zeven eredoctoraten uitgereikt en waren er diverse muzikale optredens. Van de Gemeente Nijmegen ontving de Radboud Universiteit drie cadeaus. De Radboud Universiteit gaf zelf twee grote luisterschalen cadeau aan de stad Nijmegen en haar inwoners. Ook Zijne Majesteit de Koning was aanwezig bij ons jubileum en ging in gesprek met studenten en medewerkers. 

Radboud Art & Science 

Van donderdag 19 oktober t/m zaterdag 21 oktober doken bezoekers van Radboud Art & Science in de geschiedenis van honderd jaar Radboud Universiteit aan de hand van muziek, film, dans, fototentoonstellingen, lichtinstallaties en beeldende kunst. Via verschillende voorstellingen en kunstvormen verdiepten bezoekers zich in het erfgoed, de geschiedenis, de dagelijkse gang van zaken van de universiteit en de verhalen van studenten, onderzoekers en andere medewerkers. Bekijk alle foto's en de aftermovie. De komende weken zullen we ook een aantal producties uit Radboud Art & Science delen op de sociale media van de Radboud Universiteit. 

Groepsfoto eredoctoraten en promoters - Dies Natalis 2023

Eredoctoraten 

Zes van de zeven eredoctoraten werden uitgereikt tijdens de Dies Natalis op 17 oktober. Gedurende de week organiseerden de faculteiten verschillende activiteiten rondom de nieuwe eredoctoren, waaronder diverse lezingen en een diner. 

Waalpainting Eiermarkt

Muurschildering 100 jaar Radboud Universiteit 

Op de hoek van de Snijderstraat en de Spinthuisstraat in Nijmegen is een nieuwe muurschildering geplaatst die de geschiedenis van de Radboud Universiteit verbeeldt. De Waalpainting is een gift van de Radboud Universiteit en haar Faculteit der Letteren aan de stad Nijmegen.   

Lees meer   

Foto van vol grasveld en podium naast Berchmanianum tijdens Radboud Festival

Terugblik feestweek in mei 2023 

In mei 2023 werden ook al allerlei activiteiten georganiseerd voor 100 jaar Radboud Universiteit, waaronder 100 Radboudgebaren en het Radboud Festival. Wil je weten hoe die week eruitzag?  

Terugblik feestweek mei  

Contactinformatie

Wil je meer weten over het 100-jarig lustrum van de Radboud Universiteit, of heb je andere vragen of opmerkingen? Mail dan naar communicatie [at] ru.nl (communicatie[at]ru[dot]nl).