Foto van vol grasveld en podium naast Berchmanianum tijdens Radboud Festival
Foto van vol grasveld en podium naast Berchmanianum tijdens Radboud Festival

Terugblik feestweek Radboud 100 jaar

Tussen 8 en 14 mei organiseerden we verschillende activiteiten om te vieren dat de Radboud Universiteit dit jaar 100 jaar bestaat. Tijd voor een terugblik!

Aftermovie 100 jaar Radboud Universiteit

100 Radboudgebaren

De hele week vonden er maar liefst 100 activiteiten plaats voor de inwoners van Nijmegen. Onder de naam ‘100 Radboudgebaren’ organiseerden onze studenten en medewerkers allerlei ‘acts of kindness’. Van lezingen en wetenschappelijke experimenten, tot gezellige bijeenkomsten en opruimacties door de stad. Bekijk het foto-album, de video van Voxweb over de BOM-activiteit met senioren, en de aftermovie.

Radboud Kids

Op 9 mei kwamen honderden basisschoolkinderen naar Veur-Lent om onderzoek te doen. Vanuit elke faculteit en het Donders Instituut deden onderzoekers samen met de kinderen bijvoorbeeld proefjes, speelden een rollenspel, of doken de natuur in. Bekijk het foto-album, lees het artikel van het AD en Voxweb, en bekijk de aftermovie.

Michael Sandel receives honorary doctorate

Uitreiking eredoctoraat Michael Sandel

Tijdens dit lustrumjaar worden er zeven eredoctoraten uitgereikt, voor elke faculteit één. Op 9 mei vond de uitreiking aan Michael Sandel plaats, namens de Faculteit der Filosofie, Theologie en Religiewetenschappen. Bekijk de terugblik en video van Sandels lezing. In oktober volgt de uitreiking aan de andere zes eredoctoren.

Radboud Festival

Op 11 mei trokken ruim 6000 studenten, (oud)medewerkers, alumni en buurtbewoners naar de campus voor Radboud Festival. Het programma bevatte live muziek, lezingen, workshops en nog veel meer gezelligheid. Bekijk de foto-albums, lees het liveblog van Voxweb, luister de podcast-aflevering die Maarten van Rossem die dag opnam, en bekijk de aftermovie.

Radboud Sounds

De week werd op 12 mei feestelijk afgesloten met Radboud Sounds, de wetenschap van muziek. Wetenschappers en artiesten stonden samen op de podia van een uitverkocht Doornroosje. Lees, kijk, en luister de terugblik van Radboud Reflects, bekijk het foto-album en het fotoverslag van Into Nijmegen en bekijk de aftermovie.

Twee studenten met lustrum totebag

Merchandise en publicaties

Speciaal voor het lustrum werden nieuwe producten toegevoegd aan het aanbod van de Radboud Store. Deze zijn de rest van dit jaar nog verkrijgbaar via www.radboudstore.nl. Daarnaast werden verschillende publicaties gelanceerd zoals een bewaarexemplaar van Radboud Magazine, het boek Honderd jaar Radboud Universiteit in 101 beelden, het boek Wat maakt Radboud?, en een 100 jaar special van Vox.

Op naar oktober!

Dit bijzondere lustrumjaar is nog niet voorbij, want in oktober gaan we verder met het vieren van het lustrum. Op 17 oktober 2023 is de officiële 100e verjaardag van de Radboud Universiteit: de Dies Natalis. Daar reiken we 6 eredoctoren uit en zal de rectoraatswissel plaatsvinden. Daarnaast organiseren we Radboud Art & Science, een festival op het snijvlak van kunst en wetenschap, en zijn er op de faculteiten programma’s rond de nieuwe eredoctoren. Meer informatie over deze activiteiten volgt na de zomer.

Alles over Radboud 100 jaar

Contactinformatie

Organisatieonderdeel
Marketing & Communications