Nieuwjaarsbijeenkomst 2023
Nieuwjaarsbijeenkomst 2023

Terugblik Nieuwjaarsbijeenkomst 2023

De Nieuwjaarsbijeenkomst van de Radboud Universiteit vond plaats op 9 januari 2023 in de Aula. In gesprekken met diverse medewerkers en studenten werd teruggeblikt op 2022 en vooruitgekeken naar 2023.

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst werden de Hermesdorfprijzen uitgereikt, vonden er diverse interviews plaats met medewerkers en studenten over actuele onderwerpen en werden de eredoctores van het lustrumjaar bekendgemaakt. 

Daniël Wigboldus

Toespraak Daniël Wigboldus

De Nieuwjaarsbijeenkomst werd geopend en afgesloten door collegevoorzitter Daniël Wigboldus. 

Lees de toespraak van Daniël Wigboldus terug:

Intro-en-Outro-Daniel-Wigboldus-Nieuwjaarsbijeenkomst-2023.docx

Intro en Outro van Daniel Wigboldus tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst 2023 op maandag 9 januari.

Kiane de Kleijne

Winnaars Hermesdorfprijzen

Tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst werden de Hermesdorfprijzen uitgereikt. De prijzen gingen naar Alma Tostmann, Chantal Rovers en Kiane de Kleijne (op de foto). Zij hebben zich vorig jaar uitgesproken in het maatschappelijke debat rondom respectievelijk het coronavirus en de klimaatcrisis.

Lees het nieuwsbericht

Zeven nieuwe eredoctoren

Ter ere van haar honderdjarig bestaan reikt de Radboud Universiteit in 2023 zeven eredoctoraten uit. Daniël Wigboldus maakte bekend dat Michael Sandel, Mary Beckman, Geert Corstens, Fabiola Gianotti, Stella Nkomo, Marc Van Ranst en Sandra Graham dit jaar een eredoctoraat zullen ontvangen.

Lees het nieuwsbericht