Dies Natalis 2022-2023
Dies Natalis 2022-2023

Terugblik op de Dies Natalis 2022

De 99e Dies Natalis vond plaats op donderdag 20 oktober van 14.00 tot 15.30 uur in de Aula van de Radboud Universiteit. Het programma stond in het teken van het thema 'kansen'.

Tijdens de Dies Natalis waren er speeches en werden verschillende onderscheidingen uitgereikt, waaronder het eredoctoraat voor Katalin Karikó. De muziek werd verzorgd door popduo Clean Pete.

Teruglezen en -kijken

Uitreiking eredoctoraat

Het eredoctoraat werd door Floris Rutjes, hoogleraar Organische scheikunde, uitgereikt aan Katalin Karikó, Senior Vice President van BioNTech SE, hoogleraar Biochemie aan de University of Szeged en Adjunct Professor aan de University of Pennsylvania. Katalin Karikó was online aanwezig bij de ceremonie. Het onderzoek van Katalin Karikó (BioNTech) vormt de basis van de huidige mRNA-vaccins tegen covid-19. Voor haar bijdrage aan een gezonde wereld krijgt zij een Radboud-eredoctoraat. Lees hier meer over Katalin Karikó. 

Nieuwsbericht Radboud eredoctoraat voor Katalin Karikó

Toespraak Floris Rutjes

Toespraak van Katalin Karikó

Toespraak Rector Magnificus

Han van Krieken gaf tijdens de Dies Natalis een speech die in het teken stond van het thema 'kansen'.

Toespraak Han van Krieken - Dies Natalis 2022-2023

Uitreiking Radboud Universiteitspenning

De Radboud Universiteitspenning in brons wordt jaarlijks uitgereikt aan medewerkers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Radboud Universiteit. Dit jaar werden er Universiteitspenningen uitgereikt aan René Hagels, Hoofd Educational & Study Facilities, en Mirjam Ernestus, hoogleraar Psycholinguïstiek.

Nieuwsbericht Radboud Universiteitspenning voor Mirjam Ernestus en René Hagels

Universiteitspenning Rene Hagels - Dies Natalis 2022-2023

Uitreiking Radboud Studentonderscheiding

De Studentonderscheiding is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan studenten die op bijzondere wijze hebben bijgedragen aan de academische gemeenschap. Dit jaar ging de onderscheiding naar Maarten Manten van de Faculteit der Medische Wetenschappen.

Nieuwsbericht Studentonderscheiding voor Maarten Manten 

Diesrede Thomas Quartier

Diesrede van Theoloog des Vaderlands

Hoogleraar Lithurgische en Rituele Studies Thomas Quartier gaf de Diesrede met als onderwerp ‘Roeping: kans en keuze voor de universiteit’.

Diesrede Thomas Quartier

Dies Natalis 2022 - Souha Kanj en Han Krieken

Eredoctor Souha Kanj in gesprek met Han van Krieken

Souha Kanj ontving in 2020 het eredoctoraat voor haar onderzoek op het gebied van antibioticaresistentie en infectieziektes. Destijds moest ze haar speech digitaal geven, maar dit jaar was ze fysiek aanwezig en ging ze in gesprek met Han van Krieken. 

Eucharistieviering Dies Natalis 2022-2023

Eucharistieviering

Voorafgaand aan de academische zitting vond rondom hetzelfde thema 'kansen' van 10.30 tot 11.30 uur een Eucharistieviering plaats in de Studentenkerk.

Contactinformatie

Organisatieonderdeel
Strategische Relaties