Opening Academisch Jaar
Opening Academisch Jaar

Terugblik op de Opening Academisch Jaar 2023 - 2024

De Opening van het Academisch Jaar vond plaats op maandag 4 september van 14.00 uur tot circa 15.30 in De Vereeniging. Het programma stond in het teken van het thema 'van betekenis'.

Tijdens de Opening van het Academisch Jaar waren er speeches, werden er prijzen uitgereikt en waren er diverse culturele bijdragen, zoals van BOYBAND, Studenten Bigband Nijmegen en het Nijmeegs Studentenorkest.

Teruglezen en -kijken

 

Han van Krieken Opening Academisch Jaar

Toespraak Rector Magnificus

Han van Krieken gaf tijdens de Opening Academisch Jaar een speech die in het teken stond van het thema 'van betekenis'. Aan de vooravond van het 100-jarig bestaan van de Radboud Universiteit, blikte hij alvast vooruit: 'Ik heb er alle vertrouwen in dat we met elkaar alle uitdagingen die we zien aankomen en ook die we nog niet zien aankomen aan kunnen gaan.'

Guyana Zijl

Toespraak studentspreker

Guyana Zijl studeert Religie, Politiek & Samenleving en neemt deel aan de Radboud Honours Academy. In haar toespraak vertelde ze hoe haar drang om van betekenis te zijn voor anderen ertoe leidde dat ze zichzelf vergat. Een dakloze periode en een burnout leerden haar dat ze alleen van betekenis kan zijn voor anderen als ze ook van betekenis voor zichzelf is. 

Uitreiking Radboud Studentenonderscheiding

De studentonderscheiding is een jaarlijkse prijs, die wordt uitgereikt aan studenten die naast een intensieve studie actief deelnemen aan de academische gemeenschap. Dit jaar werd de studentenonderscheiding uitgereikt aan Gwendolyn Hermans. De studentonderscheiding bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 500 euro.

Uitreiking Universitaire Studieprijzen

Zeven pas-afgestudeerden ontvingen de Universitaire Studieprijs. De Universitaire Studieprijs is een jaarlijkse prijs voor studenten die een afstudeerscriptie hebben geschreven van uitzonderlijke kwaliteit.

Over de winnaars 

Uitreiking Team Science Award

Dit jaar reikte het college van bestuur voor de tweede keer een Radboud Team Science Award uit. De Radboud Team Science Award was voor het team Patristic Sermons in the Middle Ages (PASSIM). Dit team blonk uit door een bijzondere en effectieve team spirit en ontvangt daarom 10.000 euro om de team spirit verder te stimuleren.

Nieuwsbericht Team Science Award

Uitreiking Radboud Universiteitspenning

De Radboud Universiteitspenning wordt jaarlijks uitgereikt aan medewerkers die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de Radboud Universiteit. Dit jaar werden er Universiteitspenningen uitgereikt aan Peter Hagoort en Bianca van Oijen. 

Nieuwsbericht Radboud Universiteitspenning

Bianca van Oijen en Peter Hagoort